Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Könyvszobrok a zEtna kiállításán

2018.11.09
12:59
2018.11.09
16:20
Forrás
Pannon RTV
Az atoll, vagyis a korallzátonyokra épülő, gyűrű alakú szigetcsoport az idei zEtna Irodalmi Fesztivál fő témája. Az esemény szervezői idén is három napon át várják az érdeklődőket Zentán.
Pannon RTV

Menyhárt Erzsébet kiállításának megnyitójával vette kezdetét a 15. zEtna Irodalmi Fesztivál. A képzőművész könyvszobrait állították ki a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában. Menyhárt Erzsébet, képzőművész: „Hajtogatásos módszerrel készülnek. Különféle sziluetteket, feliratokat tudok készíteni. Logókat, ábrákat.”

Pannon RTV

A kiállítás-megnyitót követően Gojko Božović, Đorđe Kuburić és Snježana Rončević szerzőkkel a műfordító Draginja Ramadanski beszélgetett. Draginja Ramadanski, műfordító: „Ez a három költő között csak egy hasonló vonást találtam. Azt, hogy mindhárman az igazi szó után kutatnak.”

A fesztivál első két napja a Tuvalu témája köré épül, ami egy Polinéziához tartozó szigetország. A víz és az áramlás meghatározó elemeit képezik a programsorozatnak. Beszédes István, igazgató, zEtna Kiadó: „Tuvalu egy olyan ország a Csendes-óceánban, amelynek a szigetei között öt atoll is található. A süllyedéshez kötve, feltehetőleg a melegház-hatása ez a kis ország az atolljaival és szigeteivel együtt. Nagyjából 30-40 év múlva el fog tűnni.”

Pannon RTV

A fesztivál a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna Kiadó szervezésében jött létre. Az irodalmi rendezvény egy Interreg-IPA pályázat keretein belül valósul meg.

Zenta
Zetna
fesztivál
atoll
tuvalu

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.