Ugrás a tartalomra

Könyvvásár? U Beogradu? Ja, bitte!

2017.10.21
09:31
2024.03.19
08:32
A német nyelv szerepel a vasárnap kezdődő 62. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár középpontjában. A díszvendég Németország, Ausztria, Svájc és Liechtenstein.

A rendezvény október 22. és 29. között látogatható a belgrádi vásár épületében, az érdeklődők több mint 450 szerbiai és külföldi kiadó könyveiből válogathatnak. A vásárra minden évben körülbelül 180 ezren látogatnak ki. A belépőjegy ára 250 dinár, a bérlet pedig 900 dinárba kerül.

A könyvvásárt Karl-Markus Gauss osztrák esszéíró nyitja meg. Gauss műveit még nem fordították le magyar nyelvre, ám főbb témái között a nemzeti kisebbségek, valamint Közép- és Délkelet-Európa kultúrája és társadalma szerepel, nem véletlenül, hiszen szülei futaki németek voltak, akiknek a második világháborút követően el kellett hagyniuk otthonukat. A vendégek között szerepel továbbá Herta Müller Nobel-díjas romániai sváb származású német írónő is.

Az idei Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár több évforduló jegyében zajlik majd: 800 éve koronázták meg a Nemanjić dinasztia első királyát Elsőnek koronázott Istvánt (Stefan Prvovenčani), 170 éve jelent meg Petar Petrović Njegoš Hegyek koszorúja (Gorski vijenac) című meghatározó műve, 150 éve halt meg Charles Baudelaire francia költő, 125 éve született Ivo Andrić és 50 éve jelent meg Gabriel Garcia Marquez Száz év magány című műve.

német nyelv
nemzeti kisebbségek

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.