Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kortárs vajdasági művészek képeiből nyílt tárlat

2021.12.07
18:38
2021.12.07
19:26
Forrás
Pannon RTV
A neves vajdasági képzőművészek alkotásait Kerekes Sándor festőművész válogatta össze.

Vajdasági festőművészek alkotásaiból nyílt tárlat a Blaha Lujza Cukrászdában, Szabadkán. A kiállítás különlegessége, hogy a festmények nem csupán néhány hétig láthatóak, az érdeklődők bármikor megtekinthetik az egyedi műveket a cukrászda nyitvatartási idejében.

Kortárs képzőművészek alkotásai kerültek a közönség elé Szabadkán, a Blaha Lujza Cukrászdában. A tárlatot Paskó Csaba, a szabadkai Caritas elnöke és a cukrászda igazgatója nyitotta meg.

Paskó Csaba, a Blaha Lujza Cukrászda és az Öt Kenyér Pékség igazgatója: „Ha az ember ide bejön, akkor bármikor Magyar Szót, Hét Napot olvasva finom ízeket, tradicionális hagyományos ízeket kóstolhat a krémestől a franciakrémesen keresztül, a csokoládétortán keresztül. Egy kellemes beszélgetést tudnak folytatni politikáról, napi kulturális eseményekről, és ha éppen úgy gondolja, körül tekint, körül sétál és olyan élő galériával találkozik, amit máshol és máskor csak egy hétre, két hétre egy hónapra, adott időben állítanak ki.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A cukrászda falait eddig Szalai Attila karikatúrái díszítették, mostantól azonban neves vajdasági képzőművészek kezei alatt született alkotásokat is megcsodálhatunk, amelyeket Kerekes Sándor festőművész válogatott össze.

Kerekes Sándor, festőművész, Szabadka: „Azt, hogy reggeltől estig tudunk találkozni egy-egy szabadkai vagy vajdasági művésszel, ezt a múzeumokban, a képtárakban nem lehet megtenni, mert egyértelműen munkaidejük van és különböző témákkal, különböző felállításokkal dolgoznak és szolgálnak.”

Kerekes Sándor elmondása szerint a tárlat Vajdaság legnyíltabb kiállítása, hiszen az egyedi remekművekből álló impozáns kollekció a cukrászdában marad, így a festményeket bármikor megtekinthetik az érdeklődők, egy-egy különlegesen finom sütemény társaságában.

Blaha Lujza Cukrászda
Paskó Csaba
Caritas pékség
Caritas
képzőművész
képzőművészet
Képzőművészeti kiállítás
Kerekes Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.