Ugrás a tartalomra

Kortárs vajdasági művészek képeiből nyílt tárlat

2021.12.07
18:38
2021.12.07
19:26
Forrás
Pannon RTV
A neves vajdasági képzőművészek alkotásait Kerekes Sándor festőművész válogatta össze.

Vajdasági festőművészek alkotásaiból nyílt tárlat a Blaha Lujza Cukrászdában, Szabadkán. A kiállítás különlegessége, hogy a festmények nem csupán néhány hétig láthatóak, az érdeklődők bármikor megtekinthetik az egyedi műveket a cukrászda nyitvatartási idejében.

Kortárs képzőművészek alkotásai kerültek a közönség elé Szabadkán, a Blaha Lujza Cukrászdában. A tárlatot Paskó Csaba, a szabadkai Caritas elnöke és a cukrászda igazgatója nyitotta meg.

Paskó Csaba, a Blaha Lujza Cukrászda és az Öt Kenyér Pékség igazgatója: „Ha az ember ide bejön, akkor bármikor Magyar Szót, Hét Napot olvasva finom ízeket, tradicionális hagyományos ízeket kóstolhat a krémestől a franciakrémesen keresztül, a csokoládétortán keresztül. Egy kellemes beszélgetést tudnak folytatni politikáról, napi kulturális eseményekről, és ha éppen úgy gondolja, körül tekint, körül sétál és olyan élő galériával találkozik, amit máshol és máskor csak egy hétre, két hétre egy hónapra, adott időben állítanak ki.”

A cukrászda falait eddig Szalai Attila karikatúrái díszítették, mostantól azonban neves vajdasági képzőművészek kezei alatt született alkotásokat is megcsodálhatunk, amelyeket Kerekes Sándor festőművész válogatott össze.

Kerekes Sándor, festőművész, Szabadka: „Azt, hogy reggeltől estig tudunk találkozni egy-egy szabadkai vagy vajdasági művésszel, ezt a múzeumokban, a képtárakban nem lehet megtenni, mert egyértelműen munkaidejük van és különböző témákkal, különböző felállításokkal dolgoznak és szolgálnak.”

Kerekes Sándor elmondása szerint a tárlat Vajdaság legnyíltabb kiállítása, hiszen az egyedi remekművekből álló impozáns kollekció a cukrászdában marad, így a festményeket bármikor megtekinthetik az érdeklődők, egy-egy különlegesen finom sütemény társaságában.

Blaha Lujza Cukrászda
Paskó Csaba
Caritas pékség
Caritas
képzőművész
képzőművészet
Képzőművészeti kiállítás
Kerekes Sándor

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.