Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Antal szobrász birkózása az agyaggal

2020.01.18
10:21
2020.02.24
16:51
Forrás
Pannon RTV
Pénteken megnyílt Kovács Antal magyarkanizsai szobrász életmű-kiállítása. Bemutatták a róla készült monográfiát is.

A Forum Könyvkiadó Intézet a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely közreműködésével jelentette meg a Kovács Antalról szóló könyvét. A kötet címe: "Kovács Antal szobrász birkózása az agyaggal".

A fiatalon elhunyt szobrász életművének felfedezése a kötet. A vajdasági magyar szobrászat oly ritka műfajában egy jelentős alkotó fontos megismeréséhez érkeztünk - hangzott el az eseményen.

Az esten Tolnai Ottó, költő, író és Bicskei Zoltán a könyv szerkesztői, valamint a Forum Könyvkiadó intézet részéről Virág Gábor és Brenner János beszélt az alkotóról és a monográfiáról.

Kovács Antal
szobrász
kiállítás
monográfia
Virág Gábor
Tolnai Ottó
Forum Könyvkiadó
Magyarkanizsa

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.