Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Antal szobrász birkózása az agyaggal

2020.01.18
10:21
2020.02.24
16:51
Forrás
Pannon RTV
Pénteken megnyílt Kovács Antal magyarkanizsai szobrász életmű-kiállítása. Bemutatták a róla készült monográfiát is.
Pannon RTV

A Forum Könyvkiadó Intézet a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely közreműködésével jelentette meg a Kovács Antalról szóló könyvét. A kötet címe: "Kovács Antal szobrász birkózása az agyaggal".

Pannon RTV

A fiatalon elhunyt szobrász életművének felfedezése a kötet. A vajdasági magyar szobrászat oly ritka műfajában egy jelentős alkotó fontos megismeréséhez érkeztünk - hangzott el az eseményen.

Pannon RTV

Az esten Tolnai Ottó, költő, író és Bicskei Zoltán a könyv szerkesztői, valamint a Forum Könyvkiadó intézet részéről Virág Gábor és Brenner János beszélt az alkotóról és a monográfiáról.

Kovács Antal
szobrász
kiállítás
monográfia
Virág Gábor
Tolnai Ottó
Forum Könyvkiadó
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:32

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.