Ugrás a tartalomra

Közel 500 külföldi táncos mutatja be nemzete népi táncait az Óbecsei Folkfesztiválon

2018.08.14
11:46
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A néptánc négynapos ünnepén közel ötszáz külföldi táncos mutatja be nemzete népi táncait. Ma este macedóniai, horvátországi és kolumbiai fellépők előadását élvezheti a közönség.

Pár tánclépés a községháza előtt, zászlós felvonulás a színpadig és ünnepélyes megnyitó – így kezdődött el hétfőn Óbecsén a második Óbecsei Folkfesztivál. Milutin Ludajić, Óbecse: „Nagyon örülök, hogy Óbecsén, ezen a szép helyen, a nemrégiben felújított téren ilyesmi történik. A tér a szó legjobb értelmében elnyerte a funkcióját, más rendezvényeket is tartanak itt. Végre Óbecsén is szép élményekben lehet részünk.”

Négy nap alatt csaknem ötszáz táncos lép fel Óbecsén, akik Romániából, Bosznia-Hercegovinából, Olaszországból, Görögországból, Bulgáriából, Macedóniából, Koszovóról, Magyarországról és Kolumbiából érkeztek. „Először járunk Szerbiában, szeretnénk megismerni az Önök kultúráját és táncát, és szeretnénk megtanulni néhány tánclépést is, mert azt hallottuk, hogy az Önök tánca gyönyörű.”

Hétfő este a házigazdák, az óbecsei Đido Művelődési Egyesület táncosai is bemutatkoztak. Milana Dražić, tag, Đido Művelődési Egyesület, Óbecse: „Tavaly elég sok néző volt, az idén még többre számítunk. Számos országból érkeznek a táncosok, több kontinens sokféle kultúráját láthatjuk.”

Az idén nemcsak ezt a fesztivált, de a múlt heti Tanderbal Tiszai Fesztivált és az Óbecse Éjjel koncertestet is másodszor szervezték meg Óbecsén. Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „A Folkfesztivál nagyon fontos Óbecse számára, ez annak a fajta toleranciának a megnyilvánulása, amelyről állandóan beszélünk. Mintegy tíz országból érkeztek hozzánk és 3-4 napig Óbecsén is maradnak.”

A csütörtökig tartó rendezvény programjai minden este fél 9-kor kezdődnek a főtéren, ahol népművészeti bazár is várja a látogatókat.

Óbecsei Folkfesztivál
Óbecse
néptánc
fesztivál

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.