Ugrás a tartalomra

Közösségi térrel bővült a zentai Művelődési Ház

2020.01.24
17:13
2020.03.13
17:21
Forrás
Pannon RTV
A magyar kultúra napja tiszteletére szervezett vajdasági központi rendezvénysorozat keretében átadták rendeltetésének a zentai Művelődési Ház új közösségi termét.

A jövőben különböző rendezvények mellett színházi előadások előtti és utáni beszélgetéseknek és kisebb fogadásoknak is helyet ad majd az új közösségi tér.

Mezei Szilárd, zentai zeneszerző, hegedűművész játéka tette ünnepélyesebbé a Zentai Kamaraszínház közösségi termének átadóját. A szalagot Czegledi Rudolf polgármester, és Pirityiné Szabó Judit a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője vágta át.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A Művelődési Házunkban több terem áll rendelkezésünkre. A díszterem, a kamaraterem, és ezeknek a funkcionális összeköttetésére szolgál ez a közösségi tér, ami tulajdonképpen belépőnek is szolgál a színház épületébe, különböző kisebb rendezvényekkel lehet megtölteni, vidékről jövő színház látogatóknak, rendezvény látogatóknak, hiszen a Művelődési Házban nem csak színházi előadásokat szervezünk.”

A közösségi tér átadása egy újabb jele nem csak a kiváló elképzelések megvalósulásának, hanem a vajdasági magyarság akaraterejének is és a kultúránk ápolása iránt való elkötelezettségének – emelte ki beszédében Pirityiné Szabó Judit. Külön öröm, hogy az átadóra a Magyar Kultúra Napján kerülhetett sor – tette hozzá a főosztályvezető.

Pirityiné Szabó Judit, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „Olyan programokat lehet itt Vajdaságban megvalósítani, amelyekről 10 éve – azt gondolom – senki sem álmodott. Nemcsak a gazdaságfejlesztési programra gondolok, hanem a fiatalok ösztöndíjazására, a felsőoktatási ösztöndíj-programra, és arra a nagyon sok reprezentatív épületre, amely a kulturális örökségünk részét képezi, és a közelmúltban megújulhatott.”

Az átadás után állófogadást rendeztek a résztvevőknek, majd a szomszédos kamarateremben megkezdődött a Kárpát-medencei Kulturális Fórum, amelyen az anyaország és az Kárpát-medencei intézetek és ernyőszervezetek résztvevői találkozhattak.

Művelődési Ház
Pirityiné Szabó Judit
Zenta
magyar kultúra napja
Czegledi Rudolf

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.