Ugrás a tartalomra

A külhoni tudósítóknak fontos szerepük van a magyar közmédiában

2019.10.29
15:40
2019.10.29
19:16
Forrás
Pannon RTV
Idén is a Pannon RTV székházában tartja éves tudósítói találkozóját a magyar közmédia.

A szakmai tanácskozáson az MTVA mintegy 50 stúdióhálózatában lévő stúdióvezetője vesz részt, akik az egész Kárpát-medencéből érkeztek Szabadkára.

Az Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Szlovéniából is érkező vendégek a Pannon Médiaházat is körbejárták. Megismerkedtek az ott zajló munkával és az ott dolgozókkal is. A magyar közmédia műsoraiban nagymértékben foglalkoznak a külhoni magyarságot érintő kérdésekkel, ebben pedig kiemelt szerepük van a külhoni magyar tudósítóknak.

Zver Ilona, magyar műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes, Szlovén RTV: „Nagyon jó olyan szempontból is, hogy ezek a találkozók hozzájárultak ahhoz, hogy például nálunk Lendván a rádióban és a tévében is olyan műsorokat szerkesztünk, amelybe bedolgoznak a határon túli stúdiók is. Van egy rádióműsorunk, amely hetente hozza a híreket a Vajdaságból, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből.”

A tudósítói találkozón idén a magyar közmédia vezetői, szerkesztői, valamint a külhoni stúdió hálózatokban lévő stúdióvezetők vesznek részt. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte fontos a szakmai tapasztalatcsere, hogy jó minőségű anyagok születhessenek.

Dobos Menyhért, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.: „A tudósítói hálózat pedig közel 10 ezer, sőt néha még több tudósítást is küld el. De nemcsak ebben merül ki a tudósítóknak a szerepe, hiszen ők önálló filmeket is készítenek, a Mecenatúra Programon is részt vesznek. Ezek az alkotások pedig tavaly a filmszemlén is láttuk, hogy milyen gyönyörűek és nívósak.”

A magyar közmédia tudósítói találkozójának ezúttal is a Pannon RTV adott otthont.

Bodzsoni István, igazgató, Pannónia Alapítvány: „Ez egy óriási jelentőségű esemény számunkra, meg egy óriási lehetőség arra, hogy ismerkedjünk, kapcsolatokat teremtsünk, tapasztalatot cseréljünk. Természetesen arra is, hogy halljuk a magyar közmédia vezetőitől, hogy miképpen és hogyan dolgozzunk nekik, hiszen mindannyian valamilyen módon bedolgozunk a magyar közmédiának.”

A tudósítói találkozó szerdán is folytatódik, egyebek mellett kibővített Kós Károly testületi ülést is tartanak.

tudósítói találkozó
Pannon RTV
Dobos Menyhért
Zver Ilona
Bodzsoni István
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.