Ugrás a tartalomra

Légy Sárkány!

2023.06.11
15:19
2023.06.11
18:40
Forrás
Pannon RTV
Ma zárul a 66. alkalommal megrendezett Zmaj játékok elnevezésű rendezvénysorozat Újvidéken. Az esemény a Duna-parti város több pontján és a környező településeken zajlott az elmúlt napokban.

A gyermekfesztivál utolsó napján az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad Harisnyás Pippi című előadását is megnézhette a közönség.

Hanák Emma: „Tetszett, amikor mentek a hajón, a bohócok, mindenféle dolog tetszett.”

Milinszki Dávid: „Nekem az tetszett, amikor Pippi és a többi barátja elmentek arra a szigetre.”

Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője elmondta, az előadások mellett különböző workshopokat is tartanak gyerekeknek, tanároknak és pedagógusoknak.

Figura Terézia, vezető, Színes Szilánkok Diákszínpad, Újvidék: „Mi mindig nagy örömmel vállaljuk ezeket a fellépéseket, mert nagyon fontos az, amit a Zmaj játékosok csinálnak, és az a több mint 60 éves múlt, ami alatt a gyerekekkel, a gyermekirodalommal, a gyerekszínjátszással és egyáltalán a gyerekekkel foglalkoznak és dolgoznak, és azon munkálkodnak, hogy a gyerekeknek megteremtsék azt a kulturális bázist és azt a művészi bázist, amiben ők tanulhatnak és jól érezhetik magukat.”

Az egyhetes programsorozat alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílt jobban megismerkedni az irodalommal, de akár koncerteken, előadásokon és különböző kulturális eseményeken is részt vehettek. A fesztiválnak több mint 4000 résztvevője volt.

Dušica Marinović, igazgató, Zmaj játékok: „Különösen kiemelném a csodás együttműködést, amit a Színes Szilánkok csoportjával ápolunk. Néhány évvel ezelőtt ők lettek a díjazottjaink a gyermekirodalom népszerűsítéséért. A Júniusi fesztiválon kívül egész évben együttműködünk a Vajdaság területén megrendezett kétnyelvű programok keretén belül.”

A Zmaj játékok igazgatója hozzátette, a jövőben igyekezni fognak még több napra megszervezni a fesztivált, mivel ezúttal sok esemény keresztezte egymást, így az érdeklődők nem tudtak mindegyiken részt venni.

Zmaj Játékok
Újvidék
Színes Szilánkok Diákszínpad

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.