Ugrás a tartalomra

Légyott a könyvvel Zentán (videó)

2017.06.16
20:19
Légyott a könyvvel címmel tartották meg 88
Légyott a könyvvel címmel tartották meg 88. Ünnepi Könyvhét és a 16. Gyermekkönyvnapok vajdasági záróeseményét. A rendezvényre látogatók több kiadó kiadványából is mazsolázhattak. Az eseményen több könyvkiadó bemutatta munkásságát. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet tevékenységével is megismerkedtek a látogatók. Az intézet több kiadvánnyal büszkélkedhet. Gondi Martina, igazgató, Vajdasági Magyar Művelődési Intéze: „Mi egy olyan rétegkiadói tevékenységet folytatunk, ami a tudományos tárgykötetekre terjed ki. Nyilvánvalóan leginkább társadalomtudományról beszélhetünk. Idén főleg az emlékezetkutatásra, illetve a népzenekutatásra tolódott a hangsúly, ami a megjelent köteteknél látható.” A kiadók ezúttal a zentai piactéren állították ki portékájukat. A panel beszélgetéseknek a Rin-Tin-Tin klubhelyisége adott otthont. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ, Zenta: „A lényege ennek a könyvbemutatónak, hogy a budapesti Vörösmarty téren megrendezésre kerülő eseményhez kapcsolódik és a vajdasági magyar könyvkiadóknak, intézeteknek nyújt lehetőséget arra, hogy az olvasni szerető, az olvasás iránt érdeklődő vajdasági magyar polgároknak lehetőséget teremtsen, hogy könyvet vásároljanak, hogy a legaktuálisabb könyvek a kezükbe kerüljenek.”



A Légyott a könyvvel elnevezésű rendezvényt 5 évvel ezelőtt szervezte meg először a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a zEtna Könyvkiadó, a Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ és a Fórum Könyvkiadóház. Az esemény címének a megálmodója Kaszás Angéla, a VMMI elhunyt könyvtárosa volt, akinek nagy szerepe volt a szervezésben.
könyv
Zenta
rendezvény

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.