Ugrás a tartalomra

A lélek egy pici darabja - vajdasági festő akvarelljei Szegeden

2023.10.13
07:37
2023.10.13
16:49
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsai születésű, Szabadkán élő festő kiállítása nyílt meg Szegeden a Délvidék Házban. Godnics Bakos Zsanett akvarelljei először kerültek ilyen formában a nagyközönség elé. A kiállítást Soós Georgina, a Pannon RTV szerkesztője nyitotta meg.

Godnics Bakos Zsanett 1983-ban született Magyarkanizsán. Gyerekkora óta szeret rajzolni, az állatok, a Tisza és a természet iránti rajongása már korán megmutatkozott. Festeni 2021-ben kezdett: először madarakat, majd virágokat, tájképeket, később épületeket. Autodidaktaként fejleszti magát. Szívesen festi meg szülőföldje tájait, utazásait. Idén több fesztiválon is bemutatkozott, nemzetközi online kiállításokon való szereplése után pedig ez az első klasszikus, önálló tárlata.

Godnics Bakos Zsanett egyik festménye korábban egy tengerentúli művészt is inspirált.

„Felvette velem a kapcsolatot egy zongoraművész Margin Alexander, aki New Yorkban él, és közölte, hogy őt megihlette az egyik akrilképem. Teljesen véletlen futott rá a világhálón, és szeretett volna erre a festményre egy dalt komponálni. Nagyon meglepődtem, meg is hatott, nem nagyon tudtam hova tenni. Persze beleegyeztem, mert nagyon megtisztelő volt.”

A szegedi kiállítást Soós Georgina nyitotta meg. A Pannon RTV szerkesztője beszédében kiemelte: Zsanett képei könnyedek, finomak, nőiesek. Színvilágukban és témájukban pozitívak, életigenlők, békét és nyugalmat közvetítenek. Zsanett egyúttal példakép is.

„Zsanett ihletet és erőt ad mindazoknak a nőknek, akik otthon maradnak, hogy a családjukkal foglalkozzanak, hogy neveljék a gyerekeiket. Megmutatta azt, hogy a nőnek ilyenkor nem kell lemondania önmagáról, hanem továbbra is járhatja azt az utat, amit szeretne, ha vannak álmai vágyai, akkor ezt család mellett is megvalósíthatja, sőt, úgy az igazi szerintem, ha egy nő a családjával együtt tudja a saját álmait élni, és a saját útját járni.”

A kiállítás Szegeden, a Délvidék Házban tekinthető meg hétköznaponként 8 és 16 óra között november 3-áig.

Godnics Bakos Zsanett
Délvidék Ház
Szeged
akvarell
festő
kiállítás
Soós Georgina
megnyitó

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.