Ugrás a tartalomra

Lelkes Jó Pajtás olvasókat fogadtak a Magyar Szó székházában

2023.12.19
14:34
2023.12.19
16:43
Forrás
Pannon RTV
A gyermeklap 76. születésnapja alkalmából az előadással egybekötött rendezvényre azokat a gyerekeket hívták meg, akik részt vettek a Jó Pajtás fogalmazás pályázatán.

Az ünnepségre mintegy 30 diák érkezett Vajdaság különböző településeiről. A fogalmazásverseny első helyezését a temerini Vortity Anasztázia kapta.

„Én pontosabban az állatokról írtam, arról, amit olvastam a Jó Pajtásban és egyben a kis öcsikémről is, hogy milyen, mint például a róka is, hogy ellopja az én csokimat meg ilyesmi.”

A csantavéri Rekić Adél is nagy kedvelője a gyermeklapoknak.

Nagyon szeretem az állatokat is és a sivatagi rókáról is írtam, meg a Tud-tech oldalon érdekességekről, a bolygókról.”

A gyerekek a Perem Magyar Színházi Egyesület János vitéz című előadását élvezhették, a Magyar Szó munkatársai pedig értékes ajándékcsomagokat is osztottak.

Török Erna, szerkesztő, Mézeskalács, Jó Pajtás: „A gyerekeket arra buzdítottuk, hogy olyan érdekes fogalmazást, verset, mesét írjanak, amelyben szerepel, hogy mit olvastak éppen a Jó Pajtásban. Nagyon örülünk, mert sok kreatív írás született, és ezeknek az alkotóit hívtuk meg ide az ünnepségünkre.”

Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója, a nyomtatott lapok fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Azt gondolom, hogy a gyermekeket valóban ebben a korban, kis korban, óvodás korban, kisiskolás korban meg kell szólítani, hogy ezáltal hozzászoktassuk őket az olvasáshoz, hiszen az olvasás valóban öröm, az olvasásnak van egy szépsége. Annak, hogy megfogod a lapot, kezedbe veszed, és lapozod, annak ugyancsak van egy illata, van egy érzése, amit nem tudnak az online felület olvasása közben magukénak tudni.”

A Jó Pajtás és Mézeskalács szerkesztői Vajdaság több településén szerveztek népszerűsítő körutat, melynek célja, hogy minél több fiatal ismerkedhessen meg a gyermeklapok oktató és szórakoztató tartalmával.

Jó Pajtás gyermeklap
Jó pajtás
Újvidék
Magyar Szó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.