Ugrás a tartalomra

A Lila ákác nyilvános próbáját tartották Szabadkán

2018.09.22
07:39
2018.09.22
16:05
Forrás
Pannon RTV
Nyilvános próbával ünnepelte pénteken a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a magyar dráma napját.

Egy héttel a bemutató előtt Szép Ernő Lila ákác című előadásának épülő jeleneteibe lehetett betekinteni.

Készül a szerelmi história Sebestyén Aba rendezésében. A Lila ákácot csak egy hét múlva mutatják majd be, de most rendhagyó módon a színészek az első kosztümös próbájukból, jelzett díszletek között mutattak egy jó nagy szeletet a készülő előadásból.

Sebestyén Aba, rendező: „Nagyon izgalmas és érdekes volt hallani a nézők reakcióit, hol nevetnek, hol unják, hol ásítanak, hol van csend és feszültség. Ilyenkor ebből nagyon sokat tanulunk.”

Az első találkozás a közönséggel mindig egy mérföldkő az alkotónak, de egy készülő előadásból próbát látni a nézőnek kicsit olyan, mint leskelődni. A színésznek viszont jó a bemutató előtt is hallani a közönség reakcióját.

Pámer Csilla, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Most, ahogy itt voltak és bent ültek a nézők, megéreztük, hogy milyen amikor bent ülnek és reagálnak, ez jó volt, ilyen tapasztalásunk még nem volt bemutató előtt, de jó volt. Éreztük hol kell, hogy egy kicsit rövidebb vagy összeszedettebb legyen, most még egy kicsit eljátszogattunk.”

Pálfi Ervin egészen a bemutatóig formálja, finomítja Csacsinszky Pali figuráját.

Pálfi Ervin, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Lesz még egy hetünk, délelőtt próba, este próba. Én ilyenkor szeretek még kipróbálni egy csomó dolgot, ami aztán valószínű, hogy eldobódik, de ki kell őket próbálni ahhoz, hogy az ember esetleg visszatérjen egy olyan megoldáshoz, ami már egy-két hete megszületett.”

A kis darab darab, ami láthatóvá vált, a nézők reakcióból ítélve nagyon ígéretes. A kedvcsináló próba premierje, szeptember 28-án, pénteken 19,30-kor lesz a Jadran színpadon Szabadkán.

Szabadka
Szép Ernő
Lila ákác
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.