Ugrás a tartalomra

Locsolóversmondó verseny Újfaluban

2023.04.01
12:41
2023.04.01
16:41
Forrás
Pannon RTV
Több mint hetven gyerek vett részt szüleivel a húsvéti locsolóversmondó versenyen. Kézműves foglalkozások is voltak.

Gogolák Ádám szereplésével nagy sikert aratott a versmondó versenyen, ugyanis egy régi, bánáti eredetű locsolóverssel lepte meg a zsűrit.

„ A nagyapám, ez egy nagyon régi vers, egy kétszáz éves, és ő szerette volna, hogy ezt mondjam.
- Mit tudsz még erről a locsolóversről?
- Azt, hogy valahol Bánátban írták, régen.
- Szereted ezt a versikét?
- Nagyon.„


Az Én kis kertész legény vagyok című verset szavalta el Magyar Leon.

„ Most eljött az alkalom, hogy használjam, és ez jó lesz.
- Húsvéthétfőn is használni fogod?
- Igen.
- Hány kislányt fogsz meglocsolni?
- Akiket ismerek.”

Locsolóversmondó verseny Újfaluban

Népi rigmusok, hagyományos locsoló- és húsvéti versek, de a locsolófiúknak mondott válaszvers is elhangzott a megmérettetésen. Huszonöt fiú és lány állt színpadra.

Radaković Huszta Orsolya, zsűritag: „Voltak nagyon vicces versek, amikor jókat mosolyogtunk, jókat nevettünk. Olyan karaktereket láttunk a színpadon, akik nagyon megnyerőek voltak, úgyhogy ezek voltak igazából azok a kritériumok, amelyek döntöttek.”

A versenyre a 7-től 10 éves korosztályból lehetett jelentkezni, de óvódások is elmondhatták versüket a háromtagú zsűrinek. Az eredményhirdetésig kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.

Gyivánovity Lívia, a VMSZ újfalui helyi szervezetének elnöke: „Számunkra fontos a hagyományőrzés, és szeretnénk ezt tovább vinni és látni azt, hogy a gyerekeket ennyire érdekli és ennyire készülnek erre a napra, ezt jó látni.”

A nagy sikert aratott húsvétot megelőző eseményről senki sem tért haza üres kézzel, kis ajándékcsomagot kapott mindenki.

Újfalu helyi közösség
Szabadka
húsvét
locsolkodó
versmondó
verseny
Radaković Huszta Orsolya
Gyivánovity Lívia
Locsolóversmondó verseny

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.