Ugrás a tartalomra

Lordanya képpel - Könyvbemutató Óbecsén

2024.03.07
18:36
2024.03.07
18:48
Forrás
Pannon RTV
Az Óbecsei Népkönyvtárban Orovec Krisztina beszélgetett Bicskei Gabriella szerzővel a könyvről, amelynek a főszereplője egy festmény.

Bicskei Gabriella 2013-ban debütált szépíróként a Puha kert című prózakötetével. Tavaly jelent meg a Lordanya képpel című regénye az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában, Sagmeister Peity Laura illusztrációival.

Bicskei Gabriella, író: „Van benne szerelmi szál, művészettörténeti szál, a krimi rész, a képrablás szál és a nyomozás szál, hogy hol a 100 éve eltűnt kép, kinél lehet, ha megvan, hogy kinél van, akkor kinél volt előtte. Ez egy létező kép, amit 1914-ben festett Tihanyi Lajos, a híres budapesti avantgárd festő, aki végül Párizsban élte le az élete nagyobbik részét, és ott is hunyt el.”

Lordanya képpel
könyvbemutató
Óbecse
Óbecsei Népkönyvtárban
Orovec Krisztina
Bicskei Gabriella
Forum Könyvkiadó Intézet
Sagmeister Peity Laura
Tihanyi Lajos

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.