Ugrás a tartalomra

Lőrinc Tímeáé a Pataki Gyűrű

2017.10.30
16:42
2017.10.31
17:00
Forrás
Pannon RTV
Lőrinc Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze kapta a legrangosabb vajdasági színházi elismerést, a Pataki Gyűrű-díjat, valamint a színművészeti egyetem főiskolásainak 10-es díját is.

A legrangosabb vajdasági szakmai elismerést a Zentai Magyar Kamaraszínház Hullámtörés című előadásában, Bess szerepének megformálásáért Lőrinc Tímea kapta. Nagy kihívást jelent számára, hogy először játszik monodrámát, és csak saját magára támaszkodhat a színpadon. A színésznőt arról kérdeztük, hogy mit jelentett számára ez a szerep.

- Most nagyon sok mindent egyszerre, de elsősorban kihívást, az a legnagyobb dolog, mert minden egyes előadás előtt azt érzem, hogy nekem meg kell küzdenem azzal a gonddal, hogy színésznek álltam és még mindig ezt a szakmát művelem.

A díjazott személyéről idén írókból és színészekből álló négytagú szakmai zsűri döntött, illetve egy szavazatot adtak le az akadémia növendékei. A határozat többségi döntéssel született.
Kálló Béla, zsűrielnök: „Akármi is legyen a zsűri részéről, ennek a történetnek nincs vesztese. Mert az az öt ember, aki ide bekerült, az már győztese ennek. Azt gondolom, hogy a vajdasági színjátszás a legjobb formáját hozta, hozza és remélem hozni is fogja.”

Az idei gálaestet László Sándor rendezte, a vajdasági magyar színházak színészeinek és az Újvidéki Művészeti Akadémia színésznövendékeinek részvételével.

 

Lőrinc Tímea
Pataki Gyűrű-díj
Kálló Béla

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.