Ugrás a tartalomra

Lovas Ildikó, Amikor Isten hasba rúg című könyvét mutatták be a Zentai Alkotóházban

2022.05.18
10:56
2022.05.18
16:33
Forrás
Pannon RTV
A könyv 2020-ban jelent meg, szereplői pedig ifjabb Brenner József, vagyis Csáth Géza, édesanyja, felesége és lányuk.

A regény párbeszédes formában íródott és egy eddig a köztudatban, irodalomtörténetben nem ismert szemszögből mutatja be a novellistát. A könyv a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Lovas Ildikó a kötettel kapcsolatban elmondta: „Csáthtal én nagyon régóta foglalkozom, végül is nem ez az első könyvem, ami róla szól. Folyamatos kutatással, irodalomtörténeti anyagok olvasásával jár. Az ember évekig kutat, aztán véletlenül igazából, azért a szerencse is közrejátszik benne, mert ráakadtam erre az életút-interjúra, amit Csáth Géza lányával készítettek 1997-ben és ez nincs is legépelve, ez egy hanganyag. Tehát hallgattam, ahogyan mesél az életükről, ez nagyon meghatározó volt. Úgy gondolom, hogy a könyvnek az alaphangját talán ez is adta meg, ennek a dallama, vagy az ő hangjának a bennem megszületett dallama.”

Lovas Ildikó
Amikor Isten hasba rúg
Zenta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.