Ugrás a tartalomra

Ludas és vidéke ihletésű tárlat Szabadkán

2018.10.23
00:49
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Az ABC&T képzőművészeti szakkör évzáró tárlatán a szabadkai Szabadegyetem kiállítótermében az óbecsei képzőművészek alkotásait is kiállították.

A tárlat sok témát ölel fel. A fő motívum idén Ludas és vidéke. Arcképek, csendéletek is szépítik a kiállítóterem falait. Az évzáró tárlatot 19. alkalommal rendezték meg. Petkovics Márta, a tárlat megnyitója: „A tagok változtak, az évek során azonban a lelkesedés, mint ahogy a kiállított alkotások is mutatják, megmarad és nagyon jó, hogy a mai világban művészetekkel is foglalkoznak az emberek.”

Nem hiába Ludas lett az egyik vezérfonala a kiállításnak. Az ABC&T képzőművészeti szakkör vezetője, Török István ugyanis ebben a faluban született. A megnyitón a település képviselője is jelen volt. Aladics Tibor, közgyűlési elnök, Ludas HK: „A ludasi közéletben mindig azon próbálunk gondolkodni, hogy hogyan tegyük szebbé mindennapjainkat, ezért néha észrevettük, hogy ebben a rohanó világban Török István és csoportjának a képein keresztül jövünk rá, hogy milyen környezetben is lakunk. Mi, ludasiak, amikor a mindennapjainkat éljük, nem tudjuk igazán megtapasztalni azt, hogy milyen csodálatos környezetben vagyunk.”

Török István a tagokat az eredetiségre ösztönzi, ezért választ inspiráló témákat, jelen esetben Ludast. 

Török István, a szakkör vezetője: „Ebben az internet másoló világban nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez nem igazi útja az egésznek. Ez könnyű, mert leszedem az internetről és akkor átmásolom. Ezek, amit itt megfestettek, az mind az övéké és azt nem másolhatta le senki sem.”

Török István az ABC&T-t több évtizede vezeti már. Tevékenységük részeként gyerekekkel is foglalkoztak.

Szabadka
képkiállítás
Ludas
Török István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.