Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Ludas és vidéke ihletésű tárlat Szabadkán

2018.10.23
00:49
2018.10.23
17:25
Forrás
Pannon RTV
Az ABC&T képzőművészeti szakkör évzáró tárlatán a szabadkai Szabadegyetem kiállítótermében az óbecsei képzőművészek alkotásait is kiállították.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A tárlat sok témát ölel fel. A fő motívum idén Ludas és vidéke. Arcképek, csendéletek is szépítik a kiállítóterem falait. Az évzáró tárlatot 19. alkalommal rendezték meg. Petkovics Márta, a tárlat megnyitója: „A tagok változtak, az évek során azonban a lelkesedés, mint ahogy a kiállított alkotások is mutatják, megmarad és nagyon jó, hogy a mai világban művészetekkel is foglalkoznak az emberek.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Nem hiába Ludas lett az egyik vezérfonala a kiállításnak. Az ABC&T képzőművészeti szakkör vezetője, Török István ugyanis ebben a faluban született. A megnyitón a település képviselője is jelen volt. Aladics Tibor, közgyűlési elnök, Ludas HK: „A ludasi közéletben mindig azon próbálunk gondolkodni, hogy hogyan tegyük szebbé mindennapjainkat, ezért néha észrevettük, hogy ebben a rohanó világban Török István és csoportjának a képein keresztül jövünk rá, hogy milyen környezetben is lakunk. Mi, ludasiak, amikor a mindennapjainkat éljük, nem tudjuk igazán megtapasztalni azt, hogy milyen csodálatos környezetben vagyunk.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Török István a tagokat az eredetiségre ösztönzi, ezért választ inspiráló témákat, jelen esetben Ludast. 

Pannon RTV/Raffai Csaba

Török István, a szakkör vezetője: „Ebben az internet másoló világban nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez nem igazi útja az egésznek. Ez könnyű, mert leszedem az internetről és akkor átmásolom. Ezek, amit itt megfestettek, az mind az övéké és azt nem másolhatta le senki sem.”

Török István az ABC&T-t több évtizede vezeti már. Tevékenységük részeként gyerekekkel is foglalkoztak.

Szabadka
képkiállítás
Ludas
Török István

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.