Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma este bemutató az Újvidéki Színházban

2019.10.29
13:08
2019.10.29
17:13
Forrás
Pannon RTV
Lev Tolsztoj orosz író remekművét, az Anna Kareninát vitte színre az Újvidéki Színház társulata.

A darabot Dejan Projkovszki észak-macedón rendező állította színpadra. Az előadás bemutatója egyben az Újvidéki Színház 46. évadának kezdetét is jelenti, amely ez alkalommal a Hegek jelmondat köré épül.

Pannon RTV

A világirodalom egyik leghíresebb szerelmi háromszögét bemutató darabban a főhős, Anna Karenina egy gyönyörű, magával ragadó nő, akinek idilli házasságát és életét egy katonatiszttel való románc borítja fel. Az előadás a kettejük között létrejött végzetes vonzalmat, illetve Anna vívódásait mutatja be. Dejan Projkovszki, rendező: „Itt valójában egy harc folyik mindenkiben, nem csak Annában, hanem minden szereplőben. Harc egyfelől a társadalmi szabályokkal, másrészt pedig egy nehezebb, rettenetesebb harc az erkölcsi keretekkel, amelyek ma is körbe vesznek bennünket és segítjük is azt, hogy nagyobbak legyenek.”

Pannon RTV

Anna Karenina szerepében Béres Mártát láthatja a nagyérdemű: „Maga az előadás, illetve a regény is attól függetlenül, hogy az ő neve szerepel címként nem róla szól, hanem rajta keresztül az összes emberi, férfi-női kapcsolatról és a magunkhoz való viszonyról. Én azt gondolom, ez egy csodálatos nő, aki nem ismerte magát eléggé ahhoz, hogy tudja mik az igényei és a végén tulajdonképpen azért lett egy tragikus sors az övé, mert nem tudta elviselni azt a terhet amit kapott.”

Pannon RTV

Anna szeretőjét, Vronszkij grófot Mészáros Árpád alakítja a darabban: „Elsődlegesen a szerelem fatalitását vettük górcső alá. Azt vizsgáltuk, hogy mi mindent lehet megcsinálni a szerelemben és mi az amit esetleg nem szabad megcsinálni a szerelemben. Aztán valaki biztos magára ismer ebben az egészben.”

Az előadás díszlettervezője Valentin Szvetozarev, annak zenéjét pedig Goran Trajkoszki szerezte.

 

bemutató
Újvidéki Színház
Anna Karenina
Béres Márta

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.