Ugrás a tartalomra

Magyar alkotók sikerei a Szarajevói Filmfesztiválon

2023.08.20
12:36
Forrás
MTI
Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje kapta meg a legjobb rövidfilmnek járó elismerést a Szarajevói Filmfesztiválon. Másokat is díjaztak.

A Szarajevó Szíve-díj egyben az Oscar-jelölést is biztosítja az alkotásnak, amely egy fiatal, első látásra céltalan ember életét mutatja be.

A diákfilmek versenyében Gyimesi Anna Falling című, anyaságról szóló diplomafilmje érdemelte ki a fődíjat.

A dokumentumfilmek kategóriában Somogyvári Gergő Fanni kertje című filmje a zsűri különdíját nyerte el, míg a romániai kommunista rezsimet megdöntő forradalom eseményeit feldolgozó Libertate ´89 - Nagyszeben Tudor Giurgiu rendezésében a Nemzetközi Artmozi-szövetség különdíját kapta meg.

A Szarajevói Filmfesztivál az elmúlt három évtizedben Európa legnagyobb presztízsű seregszemléi közé nőtte ki magát, a vetítéseken évről évre több mint 100 ezer néző vesz részt.

Szarajevó
Szarajevói Filmfesztivál

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.