Ugrás a tartalomra

Magyar film a diák Oscar jelöltjei között

2017.08.11
14:28
2017.10.04
12:19
A Földiek című magyar rövidfilm hat másik művel versenyez.

Freund Ádám Földiek című rövidfilmjét is jelölte a diák Oscar-díjra az Amerikai Filmakadémia külföldi film kategóriában. A diák Oscaron három német, valamint egy-egy svájci, holland és brit alkotással versenyez a Földiek. A magyar alkotás főszereplője egy 12 éves kisfiú, Ábel, akinek családtagjai mintha az univerzum legtávolabbi pontjain élnének. Amikor azonban a hobbifeltaláló apa valóban kilövi magát az űrbe, a fiúnak választania kell, hová tartozik. A diák Oscarra idén 1573 nevezés érkezett a világ filmes egyetemeiről, minden iskola csak egy-egy alkotást küldhetett kategóriánként. A diák Oscar-díjakat október 12-én adják át az akadémia Beverly Hills-i Samuel Goldwyn színházában. (MTI)

diák Oscar
Földiek
Freund Ádám
magyar film
jelölés

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.