Ugrás a tartalomra

Magyar jelöltért is izgulhatunk az Oscar-gálán

2024.03.10
21:49
2024.03.11
08:24
Forrás
MTI, hirado.hu
Ma éjszaka kiderül, kik kapják az idei Oscar-díjakat. Itteni idő szerint éjszaka, illetve hajnalban lesz a 96. Los Angeles-i gála, hétfő reggelre pedig már megtudjuk, kik a díjazottak a 2023-as év jelölt filmes alkotói közül.

A több mint 200 országban és térségben élőben megtekinthető műsor házigazdája az Emmy-díjas Jimmy Kimmel lesz, aki már negyedszer szórakoztatja az Oscar-gála közönségét.

A jelöléseket Christopher Nolan Oppenheimer című filmje vezeti, amely 13 kategóriában nyerheti el az aranyszobrot.

Jórgosz Lánthimosz részben Magyarországon készült Szegény párák című filmje 11 Oscart kaphat. E film kapcsán magyar jelöltért is izgulhatunk, a legjobb látványtervezés kategóriában Mihalek Zsuzsa - két másik tervezőtársával együtt - esélyes a díjra.

Oscar-díj
Oscar-gála

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.