Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is bemutatkozott a Gúnyhatár

2023.04.27
19:45
2023.04.27
21:40
Forrás
Pannon RTV
A Gúnyhatár - Léphaft-karikatúrák körülírva című kötetet mutatták be Magyarkanizsán. A kötet nemrégiben jelent meg a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének kiadásában.

A könyvben 52 magyar tollforgató egy-egy Léphaft Pál karikatúrájával kapcsolatos gondolatát, impresszióját vetette papírra.

„Ez a kötet nem azért érdekes, mert Léphaft rajzolta, hanem azért, mert 52 kolléga, a Kárpát-medencéből és picit a szélesebb nagyvilágból, Bécstől Sidney-ig írta meg a véleményét egy-egy karikatúráról. Ez azt jelenti, hogy 52 karikatúra mellett 52 szöveg van, így olvasni, nézelődni is lehet a kötetben, és az ember talán egy képet alkot arról, hogy mi a Kárpát-medencében így gondolkodunk." - ismertette Léphaft Pál.

A kötet bemutatója a helyi Regionális Kreatív Műhely szervezésében valósult meg, a karikaturistával Bicskei Zoltán beszélgetett.

„Léphaft Pál egyike azoknak, akik nem csak itt a szűkebb térségben, de távolabb is ismertek, olyan karikaturisták egyike, aki szerintem világszínvonalon alkot. Ilyenből kevés van, noha a karikatúra egyre jobban kiszorul a médiából, de a szükség megvan rá."

A bemutatón közreműködött Pálfi Ervin színész, aki a könyvből olvasott fel részleteket és Márai Sándortól is idézett.

Léphaft Pál
karikatúra
kötetbemutató

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.