Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is bemutatkozott a Gúnyhatár

2023.04.27
19:45
2023.04.27
21:40
Forrás
Pannon RTV
A Gúnyhatár - Léphaft-karikatúrák körülírva című kötetet mutatták be Magyarkanizsán. A kötet nemrégiben jelent meg a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének kiadásában.

A könyvben 52 magyar tollforgató egy-egy Léphaft Pál karikatúrájával kapcsolatos gondolatát, impresszióját vetette papírra.

„Ez a kötet nem azért érdekes, mert Léphaft rajzolta, hanem azért, mert 52 kolléga, a Kárpát-medencéből és picit a szélesebb nagyvilágból, Bécstől Sidney-ig írta meg a véleményét egy-egy karikatúráról. Ez azt jelenti, hogy 52 karikatúra mellett 52 szöveg van, így olvasni, nézelődni is lehet a kötetben, és az ember talán egy képet alkot arról, hogy mi a Kárpát-medencében így gondolkodunk." - ismertette Léphaft Pál.

A kötet bemutatója a helyi Regionális Kreatív Műhely szervezésében valósult meg, a karikaturistával Bicskei Zoltán beszélgetett.

„Léphaft Pál egyike azoknak, akik nem csak itt a szűkebb térségben, de távolabb is ismertek, olyan karikaturisták egyike, aki szerintem világszínvonalon alkot. Ilyenből kevés van, noha a karikatúra egyre jobban kiszorul a médiából, de a szükség megvan rá."

A bemutatón közreműködött Pálfi Ervin színész, aki a könyvből olvasott fel részleteket és Márai Sándortól is idézett.

Léphaft Pál
karikatúra
kötetbemutató

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.