Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is bemutatták az Álom hava című filmnek szentelt Aracs kiadványt

2018.02.23
14:45
2018.02.23
17:45
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán tegnap este mutatták be az Aracs, a délvidéki magyarság közéleti folyóiratának a Bicskei Zoltán rendezte Álom hava című filmjéről kiadott különszámát.

A kiadványról és magáról a filmről a József Attila Könyvtár Koncz István-termében Bata János, az Aracs főszerkesztője és Bicskei Zoltán, a film rendezője és forgatókönyvírója beszélgetett. Nálunk ritkaság számba megy, hogy egy filmnek egy színvonalas és rangos folyóirat egy külön számot szentel, ezért Bicskei Zoltán külön is hálás a folyóirat szerkesztőségének, mert ezzel is népszerűsíti egyedülálló alkotását, amelyet továbbra is vetítenek a hazai és külföldi közönségnek. Arról, hogy az Aracs szerkesztősége miért döntött a különszám megjelenítése mellett, a folyóirat főszerkesztője beszélt. 

Bata János, főszerkesztő, Aracs folyóirat: „Elsősorban azért, mert úgy gondolom, hogy a film korszakalkotó jelentőségű, másodsorban vagy inkább emellett, pontosabban így fogalmaznék, ez a mi filmünk, tehát a délvidéki magyarság filmje. Én a képanyagot ismertem meg először a rendező úrnak köszönhetően, és azok a képek, amelyeket a filmből láthattam, olyan mély benyomást keltettek bennem, hogy arra gondoltam, ha lesz rá egyetlen mód, hogy ezt a képanyagot megjelentessük folyóirat formájában, akkor azt megpróbáljuk kivitelezni.”

Aracs
Álom hava

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!