Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is láthatták Bicskei Zoltán új filmjét (videó)

2017-04-24
09:47
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét. Szombaton és vasárnap a Művészetek Háza mozitermében az érdeklődők két-két alkalommal nézhették meg az alkotást. A magyarkanizsai bemutatókat követően Bicskei Zoltán elmondta: elégedett a film fogadtatásával, a nézők véleményét azonban csak azután tudja megfogalmazni magának, miután a vetítési helyszíneken elbeszélget velük. Az Álom hava, amelyet holnap az oromiak, szerdán az oromhegyesiek, majd Vajdaság mintegy húsz településén nézhetnek meg a filmkedvelők, tíz évig készült. Olykor-olykor a színészek, de maga a rendező is lemondott róla.Bicskei Zoltán, filmrendező, Magyarkanizsa: „Ez a tíz év alatt én többször mondtam le a filmről. Közvetlenül a forgatás előtt, a pénzek megkapása után is, sőt, amikor befejeztük a filmet, akkor is le kellett mondanom róla, hisz úgy volt, hogy évekig nem kerül bemutatásra. Tehát az ember megtanulja azt, hogy ezt eleressze, bármennyire a szívéhez nő, mert nem ez a lényeg, hanem amit közben megélünk és amit magunkra veszünk. Ez volt valamikor a kultusz, a kultiváltság, a kultúrának valójában a szerepe is.”
Magyarkanizsa
Álom hava
Bicskei Zoltán

Most

19:52, Frissítve: 20:02

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.
18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.