Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is láthatták Bicskei Zoltán új filmjét (videó)

2017.04.24
09:47
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét. Szombaton és vasárnap a Művészetek Háza mozitermében az érdeklődők két-két alkalommal nézhették meg az alkotást. A magyarkanizsai bemutatókat követően Bicskei Zoltán elmondta: elégedett a film fogadtatásával, a nézők véleményét azonban csak azután tudja megfogalmazni magának, miután a vetítési helyszíneken elbeszélget velük. Az Álom hava, amelyet holnap az oromiak, szerdán az oromhegyesiek, majd Vajdaság mintegy húsz településén nézhetnek meg a filmkedvelők, tíz évig készült. Olykor-olykor a színészek, de maga a rendező is lemondott róla.



Bicskei Zoltán, filmrendező, Magyarkanizsa: „Ez a tíz év alatt én többször mondtam le a filmről. Közvetlenül a forgatás előtt, a pénzek megkapása után is, sőt, amikor befejeztük a filmet, akkor is le kellett mondanom róla, hisz úgy volt, hogy évekig nem kerül bemutatásra. Tehát az ember megtanulja azt, hogy ezt eleressze, bármennyire a szívéhez nő, mert nem ez a lényeg, hanem amit közben megélünk és amit magunkra veszünk. Ez volt valamikor a kultusz, a kultiváltság, a kultúrának valójában a szerepe is.”
Magyarkanizsa
Álom hava
Bicskei Zoltán

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.