Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is láthatták Bicskei Zoltán új filmjét (videó)

2017-04-24
09:47
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét
Budapest és Újvidék után a hétvégén a rendező szülővárosában, Magyarkanizsán is bemutatták Bicskei Zoltán Álom hava című szerb-magyar történelmi filmjét. Szombaton és vasárnap a Művészetek Háza mozitermében az érdeklődők két-két alkalommal nézhették meg az alkotást. A magyarkanizsai bemutatókat követően Bicskei Zoltán elmondta: elégedett a film fogadtatásával, a nézők véleményét azonban csak azután tudja megfogalmazni magának, miután a vetítési helyszíneken elbeszélget velük. Az Álom hava, amelyet holnap az oromiak, szerdán az oromhegyesiek, majd Vajdaság mintegy húsz településén nézhetnek meg a filmkedvelők, tíz évig készült. Olykor-olykor a színészek, de maga a rendező is lemondott róla.Bicskei Zoltán, filmrendező, Magyarkanizsa: „Ez a tíz év alatt én többször mondtam le a filmről. Közvetlenül a forgatás előtt, a pénzek megkapása után is, sőt, amikor befejeztük a filmet, akkor is le kellett mondanom róla, hisz úgy volt, hogy évekig nem kerül bemutatásra. Tehát az ember megtanulja azt, hogy ezt eleressze, bármennyire a szívéhez nő, mert nem ez a lényeg, hanem amit közben megélünk és amit magunkra veszünk. Ez volt valamikor a kultusz, a kultiváltság, a kultúrának valójában a szerepe is.”
Magyarkanizsa
Álom hava
Bicskei Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.