Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is versekkel köszöntötték a költészet napját

2018.04.14
18:41
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ennek alkalmából a magyarkanizsai József Attila Könyvtár minden évben megszervezi a községi szavalóversenyt.

Az idei verseny döntőjét tegnap délután tartották meg a könyvtár Koncz István-termében. A község három általános iskolájából 27 versmondó lépett színpadra. A magyarkanizsai Perpauer Dániel Szűcs Imre Papagáj család című versével jutott a döntőbe. „Ez egy nyelvtörő. Olyanokat kell mondani, hogy papagáj papája, meg mamagáj. Vicces is.”

Az ötödikes Farkas Luca Aranyosi Ervin A szívek szabója című költeményét szavalta, ami a ma emberéről szól. „Arról mesél a vers, hogy az emberek az évek során mennyire megromlottak. Egy szabó kiderítette, hogy miért olyanok, amilyenek. A végén pedig megmondja, hogy mit kellene csinálnunk, hogy szebb legyen a világ.”

A szervezés oroszlánrészét az iskolák magyartanárai mellett Vörös Anna, a József Attila Könyvtár igazgatója vállalta magára. „Nagyon változatos a versválasztás. Soha nem szoktuk megszabni, hogy milyen verssel szerepelhetnek a gyerekek. A cél az, hogy szeressék a verseket, legyen bátorságuk kiállni a közönség elé, és szívvel, lélekkel mondják el az értő közönség előtt a választott költeményt.”

A Vranić Váradi Lívia, Nadrljanski Tornai Erika és Ljiljana Rakin összetételű szakmai zsűri végül 11 diákot részesített különdíjban, de a döntő minden résztvevője könyvjutalmat és elismerő oklevelet kapott.

magyar költészet napja
Magyarkanizsa
szavalóverseny
József Attila Könyvtár

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.