Ugrás a tartalomra

Májusi Játékok Óbecsén

2018.05.15
09:23
2018.05.15
16:25
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színházban tegnap kezdődött és hétfőig tart a 61. Májusi Játékok.

A Városi Színházban megtartott ünnepélyes megnyitóval, de a hagyományos, jelmezes felvonulás nélkül vette tegnap kezdetét a 61. Májusi Játékok Óbecsén. A szervezők idei felhívására rekordszámú, ötven előadás jelentkezett, ezek közül 13-at válogatottak be a versenyprogramba.

Városi Színház gyermekszínészei a zsűri és a közönség előtt. A kilenc éves Isidora Gospođinjački imádja a színpadot.

Isidora Gospođinjački, gyerekszínész, Óbecse: „A legjobban az a rész tetszik, amikor a kis hattyúk eljönnek a rút kiskacsához és segítenek neki.”

A gyerekek a beszédtechnika mellett a testbeszédről és a színházi mozgásról is sokat taulnak. Mirjana Kolundžić Kuzmanović, A rút kiskacsa előadás rendezője szerint a szereplők érzelmi világa is gazdagodik.

Mirjana Kolundžić Kuzmanović, rendező, Óbecse: „A színház empátiára tanít. Ahhoz, hogy eljátszhassam az örömet vagy bármi mást, fel kell ismernem ezeket az érzéseket másoknál is, így tanuljuk meg a csapatmunkát. Ennek a korosztálynak ez nagyon fontos.”

 Májusi Játékokra az idén rekordszámú, ötven előadás jelentkezett Szerbiából, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából, ezek közül 7 gyermek- és 6 ifjúsági előadást válogattak be a versenyprogramba. A zsűri nem csak értékel, de tanácsot is ad.

Mészáros Árpád, zsűritag, színművész: „A gyerekeknek utat mutatni ahhoz, hogy hogyan tudjanak jobban kifejezésre jutni, mi az, amit át akarnak adni ezekkel az előadásokkal, azt hogyan tudnák gördülékenyebben, olajozottabban átadni, és hogy az önkifejezésüket is minél jobban tudjuk pallérozni.”

A fesztivál egyetlen magyar nyelvű színdarabját, az újvidéki Színes Szilánkok Diákszinpad Karinthy – homage című előadását csütörtökön 10 órakor mutatják be.

 

Óbecse
Májusi Játékok

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.