Ugrás a tartalomra

Malek Andrea lépett fel Szabadkán

2023.04.28
08:37
2023.04.28
16:58
Forrás
Pannon RTV
A csütörtök esti koncert a VM4K szervezésében valósult meg.

Magyar örökzöld slágerek és népdalok, valamint zsidó eredeti muzsika kellemes dzsessz és soul stílusba átültetve - kivételes élményben részesítette Malek Andrea Soulistic formációja a szabadkai közönséget. A lágy hangú magyar énekesnő és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből létrejött Soulistic együttest telt ház fogadta a Szabadkai Zsinagógában. A csütörtök esti koncert a VM4K szervezésében valósult meg.

Nem mindennapi élményben volt része a szabadkai közönségnek csütörtök este. A Malek Andrea és Jáger Bandi örömzenéléséből, együttműködéséből született formáció, a Soulistic nyújtott felejthetetlen élményt a több mint ezer érdeklődőnek.

Jáger Bandi, a Soulistic zongorista-zeneszerzője: „Mindig a szépséget keressük, és mi az ami aztán összeilleszthető a dzsesszel vagy ezzel a világgal, amit mi képviselünk. Általában ezeket én válogatom ki és akkor megmutatom az Andinak és akkor neki nagyon tetszik általában így csináljuk, gyakorlatilag minden dalt én válogatok ki. A saját dalokat pedig én írom a dallamokat, és az Andi írja a szövegeket."

Rock és pop, musical vagy éppen dzsessz - harmincéves munkássága alatt mindegyik műfajban bizonyított már Malek Andrea énekesnő és színésznő. A Soulistic formációval magyar népdalokat ötvöztek sikeresen a dzsessz és a soul stílusjegyeivel. A szabadkai közönséget most zsidó dalok feldolgozásával is meglepték.

„Mindig is szerettem volna például zsidó zenét énekelni és nagyon érdekelt a zsidó kultúra és ő általa egy olyan csodálatos lehetőségem nyílt, és olyan mély gyökerekhez jutok én el, mint énekesnő, aminek csak a képességeim szabnak ennek határt, hogy mennyit tudok belőle megvalósítani. De ezekből a dalokból is hoztunk mára, az Oseh Shalomot. Ezek nagyon komoly dolgok."

A szabadkai zsinagóga épületében a VM4K szervezésében hallhatta a közönség Malek Andrea és a Soulistic formáció koncertjét. Emellett a Petőfi 200 programsorozat továbbra is zajlik - mondta Lukács Lilla, a VM4K kulturális referense.

"Dübörög a Mozdulj! Petőfi! vajdasági programsorozat, aminek a VM4K a főszervezője és a fő lebonyolítója, több mint 50 együttműködő partnerrel, közösen szervezünk különböző kulturális programokat, amelyek Petőfihez köthetőek."

Továbbra is színes előadásokkal és filmvetítésekkel is várja a VM4K csapata csütörtökönként az érdeklődőket.

Malek Andrea
fellépés
Zsinagóga
Szabadka
VM4K

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.