Ugrás a tartalomra
Youtube/Screenshot

Márciusban kerül a mozikba Gauder Áron új filmje, a Kojot négy lelke

2022.10.26
15:16
2022.10.26
15:24
Forrás
Pannon RTV
Jövő márciusban kerül a mozikba Gauder Áronnak, a nagy sikerű Nyócker! rendezőjének új egész estés animációs filmje, a Kojot négy lelke, amelynek előzetese mától érhető el - közölte a Nemzeti Filmintézet.

A mű az indiánok varázslatos teremtéstörténetét, egy letűnt világ bölcsességét meséli el a mitikus Kojot kalandjain keresztül. A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készült alkotásban az állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcol a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel.

Az egész estés animáció bemutatja az indiánok gondolkodását és önzetlen kapcsolatát a természettel, és emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, és mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. A film ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni - áll a Nemzeti Filmintézet közleményében.


A mozifilm producere Temple Réka, a rajzokat a rendező, Gauder Áron készítette, az animációs rendező Baumgartner Zsolt volt, a film zenéit autentikus indián dalokból állították össze.

A főszereplőknek Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözte a hangját. A további szerepekben Vida Bálintot, Vida Sárát, Scherer Pétert, Bolla Róbertet, Kautzky Armandot, Előd Álmost, Debreczeny Csabát, Vida Pétert, Schneider Zoltánt, Kis-Kovács Lucát és Faragó Andrást hallhatják a nézők.

A Kojot négy lelke március 16-án kerül a mozikba. Hivatalos előzetesét itt is megtekinthetik:

https://www.youtube.com/watch?v=uiK-l3k909U

Gauder Áron
Kojot négy lelke
filmbemutató

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.