Ugrás a tartalomra

Még nyitott a drámapályázat

2012.09.14
15:13
„Az ihlet a lusta írók kifogása”
„Az ihlet a lusta írók kifogása”. Ezzel a Lőrincz L. László idézettel ösztönzi a vajdasági szerzőket a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Ugyanis a következő hetekben még beküldhetik munkáikat a drámapályázatra. A szervezők a vajdasági magyar drámaírók egész estét betöltő színműveit várják. A pályázatra beérkező munkákat szakmai zsűri értékeli. A két legjobb darabot október végén, felolvasószínházi produkcióként mutatják be vajdasági színművészek közreműködésével. Ez a rendezvény az egyik legfontosabb része a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja alkalmából szervezett ünnepségnek.



Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának igazgatója szerint: „jót tesz a szerzőknek, jót tesz a színészeknek, mert nekik ez egy két napos sűrített program, egyfajta tréning, próbára tesszük azt a két darabot, amit a zsűri kiválaszt. Ezzel gazdagítjuk a saját kultúránkat.” A Népszínház nem titkolt szándéka, hogy a drámaíróversennyel serkentse a szerzőket, emellett a beküldött munkák a magyar drámairodalmat is gazdagítják. A pályázat sikerét bizonyítja például az is, hogy a Népszínház a múlt évadban bemutatta Lénárd Róbert: Virrasztók című darabját, amellyel két éve megnyerte a drámaíróversenyt. „Ez nem csak egy mézesmadzag a szerzők orra előtt. Az alkotók körében látásra, hallásra kerül a darab, amennyiben érdeklődés mutatkozik rá a rendezők részéről, hangsúlyozom, hogy nem csak a mi színházunk részéről. Akkor persze, bekerül” - mondtza Mezei Zoltán. A pályamunkákat október 10-ig várja a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A két győztes színmű szerzője 30-30 ezer dináros pénzjutalomban részesül.
pályázat
színház
dráma

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.