Ugrás a tartalomra

Megérkezett a Bíró Károly-szobor Szabadka főterére

2021.06.02
11:00
2021.06.02
13:14
Forrás
Pannon RTV
A város egykori polgármesterének egész alakos szobrát pénteken, a nemzeti összetartozás napján avatják fel 12 órai kezdettel. Az ünnepélyes szoboravatót a Pannon Televízióban, a Szabadkai Magyar Rádióban és a honlapunkon is élőben követhetik.

Bíró Károly a közép-európai, szecessziós Szabadka megálmodója és megvalósítója, a Városháza építtetője. 16 éves tevékenysége a mai napig meghatározza Szabadka arculatát, szellemiségét, így örökségének ápolása közös ügy - emelte ki korábban Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület VMSZ-es elnöke. A pénteki szoboravatót a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti, az adást a honlapunkon is figyelemmel kísérhetik.

A Közügyek összefoglalójából többet is megtudhatnak arról, hogy ki volt Bíró Károly.

Bíró Károly
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.