Ugrás a tartalomra

Meghalt Carrie Fisher

2016.12.27
19:40
Hatvanéves korában meghalt Carrie Fisher, a Star Wars-filmek Leia hercegnője
Hatvanéves korában meghalt Carrie Fisher, a Star Wars-filmek Leia hercegnője. Az amerikai színésznő a múlt héten súlyos szívrohamot kapott egy repülőúton, akkor sikerült stabilizálni az állapotát, helyi idő szerint kedden reggel, valamivel kilenc óra előtt halt meg Los Angelesben. A színésznő halálhírét a lánya, Billie Lourd jelentette be. Carrie Fisher 1956. október 21-én született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Édesanyja nagy sztárnak számított az ötvenes években, ő játszotta többek között az Ének az esőben című legendás musical női főszerepét. Fisher a showbusiness világában nőtt fel, kétéves volt, amikor a szülei elváltak, az apja Elizabeth Taylorért hagyta el az anyját, az esettel rengeteget foglalkozott a korabeli bulvársajtó. Fisher első filmszerepét a Sampon című 1975-ös filmben kapta Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán. Két évvel később a Csillagok háborúja meghozta neki a világhírt, a csökönyös Leia hercegnő szerepét később még háromszor játszotta el: A Birodalom visszavág-ban, A Jedi visszatér-ben, és a tavaly bemutatott Az ébredő Erő-ben. A jövő decemberben a mozikba kerülő nyolcadik Star Wars-filmben is szerepelni fog. Fisher feltűnt a Blues Brothers-ben, Tom Hanks partnere volt a Magas barna férfi felemás cipőben című 1985-ös vígjátékban, Woody Allen rendezte a Hannah és nővérei-ben, illetve fontos szerepet játszott a Harry és Sally című romantikus komédiában. Fisher három memoárt és négy regényt írt, az utóbbiak közül az önéletrajzi ihletésű Képeslapok a szakadékból címűből 1990-ben film is készült Mike Nichols rendezésében. (Origo.hu, fotó: Tanjug, AP Photo/Chris Pižello, File)

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.