Ugrás a tartalomra

Meghalt Gaspard Ulliel

2022.01.19
22:03
2022.01.19
22:08
Forrás
MTI
A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.

A César-díjas francia színész síbaleset után vesztette életét. Kedden történt a baleset az Alpokban. Egy sípálya-kereszteződésben a férfi egy másik síelővel ütközött össze, és fejsérülést szenvedett. A baleset másik résztvevője nem került kórházba. A 37 éves színészt helikopter vitte kórházba. Sérüléseit nem élte túl, szerdán elhunyt.

Ulliel néhány televíziós szerep után a 2001-es Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszott. 2004-ben a Hosszú jegyességben Audrey Tautou mellett kapott főszerepet. Alakításáért megkapta a legígéretesebb fiatal tehetségek César-díját, melyet a francia Oscarnak is neveznek.

Szerepet kapott a 2007-es Hannibál ébredésében, majd 2014-ben Yves Saint Laurent-t játszotta a róla szóló életrajzi filmben, ezért César-jelölést érdemelt. Végül a legjobb színész Césarját Xavier Dolan filmjével, az Ez csak a világ végével nyerte el. Legközelebb Oscar Isaac és Ethan Hawke mellett a Marvel új produkciójában, a Moon Knightban láthatják a nézők.

Gaspard Ulliel

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.