Ugrás a tartalomra

Megkezdték az évad első darabjának olvasópróbáit

2022.08.30
14:53
2022.08.30
17:51
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínház megkezdte a 2022/23-as évad első darabjának olvasópróbáit. Az 1800-as években íródott darabokat helyezik előtérbe, három remekművet.

Petőfi Sándor János Vitézét, Ian Luca Caragiale Zűrzavaros éjszakáját, valamint Ibsen Nóra című drámáját mutatják be. Az első október 9-én várható, amit a Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, dramaturg és író, Verebes István rendez. A választás Ibsen, Nóra című drámájára esett. A Nóra és Torvald címre keresztelt előadás családi témát, kapcsolatokat és viszonyokat boncolgat.

Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „A Zentai Magyar Kamaraszínháznak, és azt hiszem a közönségünknek is nagyon fontos ez a téma, a család témája, a családon belüli konfliktusocskák, pici-pici hazugságok, hogy hogyan működik egy család - ebben a darabban ez jelenik meg, és a rendező úr is ezzel akar foglalkozni, az egész darabon belül. Hogy miért dráma? Hiszen nem játszhatunk folyton vígjátékokat. Lesz másik kettő vígjáték.”

olvasópróba
évad
Zenta
Zentai Magyar Kamaraszínház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.