Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Megtartják a Desirét

2020-10-20
14:22
2020-10-20
19:12
Forrás
Pannon RTV
A fesztivál a tervek szerint november 22-én kezdődik. A kísérőrendezvények elmaradnak.

Idén is megrendezik Szabadkán a Desiré Fesztivált, mégpedig a járványügyi előírások legszigorúbb betartása mellett. A tervek szerint a régióból érkező színházak mutatják be produkcióikat, a nyitóelőadás november 22-én tartják meg, a párizsi Atelier 3+1 állítja színpadra Nagy József koreográfus OMMA című darabját.

Egyelőre úgy áll, hogy sikerül majd megtartani a fesztivál kontinuitását. Az immár 12-ik Desiré Fesztivál november 22-e és 30-a között zajlik majd a Kosztolányi Dezső Színházban és a Jadran Színpadon. A tervek szerint 11 előadást láthat majd a közönség.

Ez hosszú bizonytalanság után jött létre, és ünnep a színház számára - mondta Urbán András a fesztiválbejelentő sajtótájékoztatón. „Már minden szerződés alá van írva, így a fesztivál biztosan megszervezésre kerül, hogy milyen járványügyi intézkedéseknek kell megfelelni, azt az aktuális helyzet diktálja majd. Az is elképzelhető, hogy egyes társulatok nem vehetnek részt a fesztiválon - tette hozzá a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója. A tervek szerint párizsi, belgrádi, újvidéki, szegedi, podgoricai, budvai, szarajevói, šabaci, tivati, cetinjei és budapesti társulatok lépnének fel. Az idei fesztivál alcíme stílusosan Life, azaz Élet.”

Kísérőrendezvényei nem lesznek a fesztiválnak ezúttal, tehát nem lesz a szokásos fesztiválbuli, illetve társas összejövetel, betartva ugye a járványügyi előírásokat fogjuk megszervezni a fesztivált. Csökkentett nézőszámmal, kéz-, cipőtalp-fertőtlenítéssel, maszkviseléssel, lázméréssel. Tehát egy különös, egzotikus fesztivál elé nézünk, ami a viselkedési szabályokat illeti.

A fesztivál összköltségvetése 9 millió 440 ezer dinár, ami jóval kevesebb, mint a korábbi években - tette hozzá Urbán András. Jegyfoglalás és jegyvásárlás előadásonként 500 dináros áron már lehetséges a Kosztolányi Dezső Színház pénztárában, telefonon és emailen keresztül. A Desiré Central Station fesztivál a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Desiré
KDSZ
Urbán András
fesztivál
színház

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.