Ugrás a tartalomra

Mesékkel ünnepelnek

2024.03.20
16:22
2024.03.20
19:55
Forrás
Pannon RTV
Tízéves a budapesti Meseszó Egyesület, pontosabb nevén a Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület. A jubileumi évet kiállításmegnyitóval és mesekalákával ünneplik csütörtökön 18 órától a Fonó Budai Zeneházban.

A vándorkiállítás a 10 mesés év címet viseli, és az elmúlt időszak tevékenységeit és kiemelt programjait mutatja be. A programról bővebb információ a Meseszó Egyesület Facebook-oldalán található.

Szabó Ágnes, alelnök, Meseszó Egyesület: „Mesemondás lesz. Összejövünk mi, mesemondók, és nemcsak a Meseszó Egyesületből, hanem más szervezetek mesemondói is itt lesznek. Mesekalákának hívjuk, mert ha van olyan, aki szeretne még mesélni, akkor a mesekaláka vezetőjének ezt jelezheti, és még akár ő is élőszóban mesét mondhat. Szívesen várunk mindenkit, elsősorban felnőtteket várunk erre az estre. Hattól tíz óráig fog tartani, ez elég hosszú időszak, viszont ha valakinek kedve van, tud később is csatlakozni, vagy előbb lecsatlakozni. Úgy készülünk, hogy tízperces, félórás mesék lesznek, tehát mindenki be tud csatlakozni bátran a későbbiek folyamán is.”

mese
Fonó Budai Zeneház
Meseszó Egyesület
Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület
mesekaláka
kiállítás
mesemondás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.