Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mi fán terem az Európai Parlament?

2019-02-07
19:26
2019-02-07
20:03
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor európai parlamenti képviselő volt a zentai BeeHome Közösségi Ház Közéleti fórumának első vendége.

Az új rendezvény alkalmával a képviselő a zentai középiskolás diákoknak mesélt az Európai Parlament munkájáról.

A Közéleti fórum alkalmával a fiatalok bepillantást nyerhettek az Európai Parlament világába, és az interaktív előadás alkalmával kérdéseiket is feltehették a képviselőnek.

Papp Kinga, tanuló, Egészségügyi Középiskola, Zenta: „Én a politikában nem vagyok annyira otthon, így elég sok új dolgot tudtam meg ma, és tetszett, mert több szemszögből is belátást nyertem a kérdésekre, amiket hallottam, meg a válaszokra.”

Az új rendezvénysorozat azért lett életre hívva, hogy a fiatalok már a középiskolás éveik alatt betekintést nyerhessenek a közéleti, gazdasági és politikai kérdésekbe.

Máriás Endre, szervező, BeeHome Közösségi Ház, Zenta: „Közéleti témákkal szeretnénk foglalkozni ennek a rendezvénysorozatnak a keretében, ez nagyon tág lehetőséget kínál a számunkra. Első körben most arra gondoltunk, hogy a különböző döntéshozatali szervekkel ismertetjük meg a fiatalokat, egészen közelről, tehát közvetlen közelről, mégpedig olyan módon, hogy képviselőket hívunk meg különböző döntéshozatali szervekből, ugye az Európai Parlamentből, utána a Köztársasági Parlamentből, a Tartományi Parlamentből, a Magyar Nemzeti Tanácsból, és így tovább.”

Deli Andor ismeretterjesztő előadása a Mi fán terem az Európai Parlament? témáját járta körül, azzal a céllal, hogy a fiatalok a lehető legtöbbet megtudjanak az Európai Parlamentet és az uniós csatlakozást érintő kérdésekről.

Deli Andor, képviselő, Európai Parlament: „Nagyon örülök ezeknek a lehetőségeknek, hogy beszélhetek, találkozhatok fiatalokkal, talán még nem vagyok túl öreg jómagam sem a negyven pár évemmel. Azt gondolom, hogy mindig lehet, nemcsak mi taníthatunk, adhatunk át tapasztalatokat, hanem ugyanígy a fiatalok is a kérdés-felelek részből sok mindent le tud szűrni, sok mindent magunk is más szemmel, fiatalosabb szemmel tudunk látni, és esetleg olyan megvilágítást kaphatnak a dolgok, amik utána nekünk is hasznosak lehetnek a munkák során.”

A Közéleti fórum legfőképp a fiatalokat célozza meg az előadás sorozataival, így a jövőben még több hasonló témát járhatnak körbe az érdeklődők a meghívott vendégekkel.

Deli Andor
BeeHome
Zenta
Máriás Endre

Kapcsolódó tartalmak

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű