Ugrás a tartalomra
Fotó: Archívum, szenttamas.rs

Milan Dunđerski költészeti-díj 2020

2020-10-14
18:16
Forrás
Közlemény
A szenttamási Népkönyvtár 2019-ben hozta létre a Milan Dunđerski költészeti-díjat azzal a céllal, hogy tartósan megőrizze a neves szenttamási költő és humanista emlékét.

A pályázat célja, hogy ösztönözze a szerb és a magyar fiatalok nemzetközi, interkulturális együttműködését a szabad alkotói szellemiség jegyében. A Népkönyvtár ezzel a pályázattal kíván hozzájárulni az autentikus (irodalom)esztétikai értékek megőrzéséhez. A Milan Dunđerski Költészeti Díjat évente ítélik oda a legsikeresebb alkotásoknak, melyek elgondolkodtatóak és az egyetemes emberi értékekre hívják fel a figyelmet.

Eddig még nem publikált, magyar vagy szerb nyelvű versekért két kategóriában ítél oda díjat a neves szakemberekből álló zsűri a (hazai és külföldi) középiskolások és egyetemisták mezőnyében.

A díjazott szerzők oklevelet, Milan Dunđerskiról szóló szerb‒magyar kétnyelvű könyvet és pénzjutalmat kapnak, a díjazott versek pedig irodalmi folyóiratokban jelennek meg.

A pályázat 2020. december 31-jén zárul, a díjak ünnepélyes átadására 2021. február 22-én, a költő születésnapján kerül sor.

Az érdekelt szerzők legfeljebb két, eddig még nem publikált verssel pályázhatnak. A pályaműve(ke)t a tekasrb@stcable.net ímélcímre küldjék Verspályázat megjelöléssel. A levélhez két külön Word-dokumentumot mellékeljenek: az egyik tartalmazza a jeligével ellátott verset (betűtípusa és -mérete Times New Roman 12-es, a szerb szövegek cirill vagy latin írásmóddal is beküldhetők), a másik dokumentumnak pedig a jelige feloldása mellett tartalmaznia kell a szerző teljes nevét, lakcímét, telefonszámát, ímélcímét és a középiskolájának vagy egyetemi karának nevét és székhelyét.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt Kiss Évától, a szenttamási Népkönyvtár igazgatójától kérhetnek a +38/12/173-01-85 telefonszámon vagy a tekasrb@stcable.net címen.
 

Milan Dunđerski Költészeti Díj

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű