Ugrás a tartalomra

Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel

2022.05.11
14:17
2022.05.11
19:25
Forrás
Pannon RTV
Nyolcvan középiskolás vett részt a Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel című irodalmi vetélkedőn Topolyán. Interaktív, városkutató kvízjáték formájában zajlott a verseny.

A topolyai könyvtár az író születésének 75. évfordulója alkalmából a Juhász Erzsébet-emlékév keretében szervezte meg a játékot.

A diákoknak a rendhagyó irodalomórán mobiltelefonjuk, egy várostérkép, valamint Juhász Erzsébet Senki, sehol, soha című kötete volt a segítségükre a feladatok megoldásában. Egy rövid eligazítás után útnak indultak a csapatok felkutatni a könyvtár névadója életének és egyik prózakötetének jellegzetes állomásait.

Nikolić Sonja, a topolyai Mezőgazdasági Iskola tanulója: „QR kódoztunk, papírokat töltöttünk ki,  képeket kellett csinálni, pecséteket kellett gyűjteni. Elég sok helyre el kellett menni, sokat kellett sétálni, így a többiekkel tök jó élmény volt ez az egész, hogy körbejárhattuk Topolyát.”

Többek között Juhász Erzsébet házát és a topolyai múzeumot is fel kellett keresniük. Majd feladatlapokat töltöttek ki. A diákoknak tetszett a rendhagyó magyaróra.

Dudás Csenge, a topolyai Mezőgazdasági Iskola tanulója: „Kicsit szórakoztunk, viccelődtünk, rengeteget sétáltunk, a hangulat is nagyon jó volt és így elég sokat tanultunk is Juhász Erzsébetről.”

Juhász Erzsébet, a könyvtár névadója 75 évvel ezelőtt született. A vajdasági és az egyetemes magyar irodalomban is jelentős író, kritikus, pedagógus személyét, munkásságát szeretnék közelebb hozni a fiatalokhoz a szervezők – emelte ki Nagy Emese, a Juhász Erzsébet Könyvtár munkatársa.

„Az irodalmi vetélkedő célja az volt, hogy ne csak egy magyarórán vagy irodalmi órán tanuljanak Juhász Erzsébetről a diákok, hanem, hogy itt a könyvtárban is részletesebben is megismerjék Juhász Erzsébet életét és munkásságát.”

Nyolcvan diák vett részt az irodalmi vetélkedőn Topolya három középiskolájából, a legjobb csapatok jutalomban részesültek.

Juhász Erzsébet Könyvtár
Topolya
Nagy Emese

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.