Ugrás a tartalomra

Monodráma fesztivál kezdődött Óbecsén

2016.10.14
13:11
Csütörtökön este negyedik alkalommal vette kezdetét Óbecsén a BEFEMON, azaz az óbecsei monodráma fesztivál
Csütörtökön este negyedik alkalommal vette kezdetét Óbecsén a BEFEMON, azaz az óbecsei monodráma fesztivál. A vasárnapi zárónapig hat előadást láthat a közönség a Városi Színház színpadán. A lehetőségre 24 hazai és külföldi művész pályázott. Zijah Sokolović színész Međuigre 0-24 című darabja nyitotta meg a negyedik monodráma fesztivált Óbecsén. Az előadásra megtelt a színház nagyterme. Brankica Tapavica: "Azt gondolom, hogy ez egy remek ötlet, amit a Városi Színházunknak és Zdravko Petrovićnak köszönhetünk, aki valóban nagyon törekszik arra, hogy ez a fesztivál egyre jobb legyen." Az előadás előtt a monodráma mestereként számon tartott Zijah Sokolović bemutatta azt a könyvet is, amely az előadás szövegét és méltatásait tartalmazza. Szerinte ez az előadás az illúzió hatalmát mutatja be. Zijah Sokolović, színész: "Ha az emberek belépnek a történetembe, tudom őket vezetni. Ha az előadás a valóság illúziója, akkor én lehetek az illúzió ura." A monodráma fesztiválra a 24 jelentkező közül hat előadást válogatott be a szervezőbizottság. Szinte minden volt jugoszláv tagköztársaságból érkezett pályázat. Zdravko Petrović, a  Városi Színház igazgatója: "Van közönség, van érdeklődés Óbecsén, kell a városnak ez a fesztivál. Én nagyon elégedett vagyok mind a beérkezett jelentkezésekkel, mind a válogatással és azzal a ténnyel, hogy ilyen fontos emberek jönnek Óbecsére, legyen szó a zsűriről vagy a résztvevőkről." A fesztivál vasárnap zárul, ezen a napon Irfan Mensur lép színpadra.
Óbecse
monodráma fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.