Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Monodrámáktól hangos Óbecse

2019-10-17
12:59
2019-10-17
16:34
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Nataša Tapušković Jul, vagyis Július című előadásával kezdődött el Óbecsén a Be:femon elnevezésű monodráma fesztivál. A rendezvényt Neda Arnerić belgrádi színésznő nyitotta meg, aki ezt megelőzően a pályájáról és a nemzetközi fesztivál jelentőségéről beszélt a közönségnek: „Be kell vallanom, hogy nosztalgikus ember vagyok, még mindig siratom a régi Jugoszláviát, és ez így lesz életem végéig, bármennyire is népszerűtlen ez. Csodálatos, hogy különböző helyekről, ahogy mostanság mondjuk, a régióból eljönnek ide emberek, és energiát cserélnek egymással.”

A fesztivál keretében hét előadást láthat a közönség, ezek között lesznek több műfaj elemeit vegyítő produkciók is. „A Be:femon Monodráma Fesztivál bátor húzása volt a fiatal igazgatónak, Petrovićnak, aki a legnehezebb és legkevésbé népszerű drámaműfajnak egy fesztivált szentelt, amely már a kezdetektől magán viselte egy sikeres projekt jegyeit” - mondta a helyi Zoran Subotički.

Az óbecseiek immár hetedik alkalommal élvezhetik a régió legjobb monodrámáit a Városi Színházban. „Nincs sok monodráma fesztivál, és évről évre több művész szeretne részt venni rajta. Hiszek abban, hogy ennek a fesztiválnak van jövője” - fejezte ki reményét Zdravko Petrović, a Városi Színház igazgatója.

A fesztivál egyetlen magyar előadása szombaton 17 órakor kezdődik. Pirandello Az ember, aki virágot hord a szájában című darabját Molnár Zoltán viszi színre.

Be:femon
Óbecse
Óbecsei Monodráma Fesztivál
mondráma

Most

Népszerű