Ugrás a tartalomra

Monodrámáktól hangos Óbecse

2019.10.17
12:59
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Nataša Tapušković Jul, vagyis Július című előadásával kezdődött el Óbecsén a Be:femon elnevezésű monodráma fesztivál. A rendezvényt Neda Arnerić belgrádi színésznő nyitotta meg, aki ezt megelőzően a pályájáról és a nemzetközi fesztivál jelentőségéről beszélt a közönségnek: „Be kell vallanom, hogy nosztalgikus ember vagyok, még mindig siratom a régi Jugoszláviát, és ez így lesz életem végéig, bármennyire is népszerűtlen ez. Csodálatos, hogy különböző helyekről, ahogy mostanság mondjuk, a régióból eljönnek ide emberek, és energiát cserélnek egymással.”

A fesztivál keretében hét előadást láthat a közönség, ezek között lesznek több műfaj elemeit vegyítő produkciók is. „A Be:femon Monodráma Fesztivál bátor húzása volt a fiatal igazgatónak, Petrovićnak, aki a legnehezebb és legkevésbé népszerű drámaműfajnak egy fesztivált szentelt, amely már a kezdetektől magán viselte egy sikeres projekt jegyeit” - mondta a helyi Zoran Subotički.

Az óbecseiek immár hetedik alkalommal élvezhetik a régió legjobb monodrámáit a Városi Színházban. „Nincs sok monodráma fesztivál, és évről évre több művész szeretne részt venni rajta. Hiszek abban, hogy ennek a fesztiválnak van jövője” - fejezte ki reményét Zdravko Petrović, a Városi Színház igazgatója.

A fesztivál egyetlen magyar előadása szombaton 17 órakor kezdődik. Pirandello Az ember, aki virágot hord a szájában című darabját Molnár Zoltán viszi színre.

Be:femon
Óbecse
Óbecsei Monodráma Fesztivál
mondráma

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.