Ugrás a tartalomra

A művésznő lepedője - Mit tehet egy nő, aki képtelen kilépni házassága kalitkájából?

2023.04.16
12:34
2023.04.16
16:38
Forrás
Pannon RTV
A művésznő lepedője címmel mutatja be ma este Óbecsén a PEREM Magyar Színházi Egyesület azt a vígjátékot, amelyet Karinthy Frigyes humoreszkjei ihlettek. Tegnap este tartották a főpróbát, a premier pedig ma lesz a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Mit tehet egy nő, aki képtelen kilépni házassága kalitkájából? – ezt a kérdést járja körül a PEREM Magyar Színházi Egyesület A művésznő lepedője című produkciója. A PEREM előadásai mindig egy irodalmi személyiségről szólnak: ezúttal Karinthy Frigyes humoreszkjei ihlették a darabot, amit Rókus Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze írt és rendezett, sőt a díszlet is az ő munkája.

„Az alapsztori Karinthyinek Az asszony és az igazsága volt, ez egy nagyon rövidke humoreszk, és erre épül az egész darab. Ezen belül kitaláltam szituációkat, helyzeteket, amikben megszólalnak Karinthy-szövegrészek, foszlányok, párbeszédek imitt-amott, lényegében így alakult ki, hogy a humoreszkek szerves részei ennek a darabnak. Magát a sztorit én alakítottam olyanná, aztán később Verebes Judit kolléganőm belenyúlt imitt-amott, ahol én picit túlgondoltam, vagy azt mondtam, hogy ebben nincs ennyi, ő pedig mondta, hogy de…”

A kétszereplős darab középpontjában Lujza áll, aki elhatározza, hogy felszámolja régi, unalmas életét és újra egyedülálló lesz. Az előadásban Lujza szerepét Verebes Judit, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze, Rókus Zoltán volt egyetemi évfolyamtársa alakítja.

„Itt egy kicsit bátrabbnak kell lenni, és szerintem még mindig alakul, jobbik esetben így működnek ezek a dolgok, ez az, amit én nagyon szeretek, hogy folyamatosan alakul egy szerep. Én most azt érzem, hogy van egy olyan szerepem, amiben nyugodtan lubickolhatok. Volt már ilyen, de egész estés formában még nem, és ennek most nagyon örülök.”

Az előadás bemutatóját vasárnap este 7 órakor tartják az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör színpadán.

Rókus Zoltán
Verebes Judit
Perem Magyar Színházi Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:07, Frissítve: 19:37

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.