Ugrás a tartalomra

Nagy az érdeklődés a Mozdulj! Petőfi! Szavalóverseny iránt

2023.02.25
09:40
2023.11.18
14:03
Forrás
Magyar Szó
Egész Vajdaság területéről 220 versmondó jelentkezett a Mozdulj! Petőfi! szavalóversenyre. Az elődöntőt Bácsfeketehegyen tartják március 4-én, a döntőt pedig Újvidéken hét nappal később.

A Petőfi-szavalóverseny elődöntőjén a versenyzők a szabadon választott versüket adják majd elő. Közülük a zsűri korosztályonként a legjobb tíz versenyzőt juttatja majd tovább az újvidéki döntőbe. A versenyen résztvevők hat korosztályi csoportban mérettetnek meg, az általános iskolástól egészen a felnőtt korosztályig. A versenyzőket a vajdasági előadóművészet jeles alkotóiból álló zsűri fogja értékelni, akik három helyszínen, párban, Petőfi-karakterekről elnevezett felállásban hallgatják meg a szavalókat. A döntőt az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban szervezik meg, ahol a versenyzők egy szabadon választott Petőfi Sándor-verset fognak elmondani. A korosztályonként kihirdetett győzteseket értékes könyvcsomaggal, valamint a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumba szóló családi belépőjeggyel díjazzák. A rendezvény a Mozdulj! Petőfi! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozat részeként valósul meg.

A versennyel kapcsolatos bővebb információk az office@vm4k.org.rs címen vagy a 024/672-110-es telefonszámon kaphatók

Mozdulj! Petőfi!
Mozdulj! Petőfi! Szavalóverseny

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.