Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyszabású orgonakoncertet adott Gunther Rost Zentán

2019-04-23
12:11
2019-04-23
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés kísérte Gunther Rost orgonakoncertjét. A német származású orgonaművész a Jézus Szíve-plébániatemplomban Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

A kora esti órákban már sokan várakoztak a Jézus Szíve-plébániatemplom előtt, hogy meghallgathassák Gunther Rost orgonakoncertjét. Az est érdekessége, hogy az orgonát a közelmúltban újították fel.

Dr. Rózsa Molnár Ilona, Zenta: „Nagyon felemelő volt a művész úr játéka, és a felújított orgona hangja is. Nagyon erős lelki töltetet adott.”

Baráth László, Zenta: „Örülök, hogy Zentán ismét gyönyörű hangversenyek vannak. A Jézus Szíve templom, ismét teljes pompájában kezd tündökölni.”

A német származású orgonaművész nem először lépett fel Zentán. Most egyebek mellett Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

Gunther Rost, orgonaművész, Graz: „Nagyon örülök, hogy figyelemmel követhetem az orgona fejlődését. Néhány éve már jártam itt, és játszottam ezen az orgonán. Akkor jó állapotban volt, de most, a felújítását követően még jobban szól. Ez jó érzés.”

A rendezvény egy Szerbia és Románia közti, határon átívelő Interreg-IPA pályázat keretében valósult meg.

Zenta
orgonahangverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.