Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyszabású orgonakoncertet adott Gunther Rost Zentán

2019-04-23
12:11
2019-04-23
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés kísérte Gunther Rost orgonakoncertjét. A német származású orgonaművész a Jézus Szíve-plébániatemplomban Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

A kora esti órákban már sokan várakoztak a Jézus Szíve-plébániatemplom előtt, hogy meghallgathassák Gunther Rost orgonakoncertjét. Az est érdekessége, hogy az orgonát a közelmúltban újították fel.

Dr. Rózsa Molnár Ilona, Zenta: „Nagyon felemelő volt a művész úr játéka, és a felújított orgona hangja is. Nagyon erős lelki töltetet adott.”

Baráth László, Zenta: „Örülök, hogy Zentán ismét gyönyörű hangversenyek vannak. A Jézus Szíve templom, ismét teljes pompájában kezd tündökölni.”

A német származású orgonaművész nem először lépett fel Zentán. Most egyebek mellett Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

Gunther Rost, orgonaművész, Graz: „Nagyon örülök, hogy figyelemmel követhetem az orgona fejlődését. Néhány éve már jártam itt, és játszottam ezen az orgonán. Akkor jó állapotban volt, de most, a felújítását követően még jobban szól. Ez jó érzés.”

A rendezvény egy Szerbia és Románia közti, határon átívelő Interreg-IPA pályázat keretében valósult meg.

Zenta
orgonahangverseny

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.