Ugrás a tartalomra

Nagyszámú közönség előtt lépett fel a Tanyaszínház Hajdújáráson

2017.08.08
19:28
2024.03.19
08:36
A Tanyaszínház hétfőn Hajdújárásra látogatott. A focipályán tartották meg az előadást. A közönség már egy órával az előadás előtt elkezdett gyülekezni. A színház régen járt már itt, sokan eljöttek.

Egy utolsó próba a színpadra lépés előtt. A színészek jókedvét nem szegheti a kiszámíthatatlan időjárás. A közönség soraiban szülők, rokonok, barátok és érdeklődők is voltak.
Verebes Hajnalka, Palics:
„- Milyen gyakran látogatják a tanyaszínház előadásait?
- Hát mivel a lányom szerepel, így elég gyakran.”

Van, aki a családjával érkezett, szívesen és gyakran járnak az előadásokra. Dancsó Károly, Királyhalom: „Nagyon szeretjük ezeket a fiatalokat. Itt, Kispiac, Palics, Királyhalma, Hajdukovón, ha van, akkor itt vagyunk mindig.”

A Tanyaszínház régen járt már Hajdújáráson. Van, aki már 7 éve játszik, és most jutott el először ide.

Dévai Zoltán, színész: „Jól érezzük magunkat itt, Hajdújáráson, ugyanis most volt itt egy kegyetlenül, óriási nagy hőhullám az elmúlt egy hétben, és nagyon nagyon melegünk volt. Mondjuk rá, sajnos úgy fejeződött ez a hőhullám, hogy tegnap Radanovácon leszakadt az ég, és elmaradt sajnos az előadás, de szerencsére most így ma enyhült az idő, és akkor itt most jól érezzük magunkat. Itt vagyunk a focipályán, egyenes a talaj, könnyen állítottunk színpadot, várjuk a nézőket, kemény fél óra múlva kezdünk és ennyi.”

A színészek elmondták, hogy a közönség sokszínű. Mindenhol másféle reakciót váltanak ki az emberekből.
Búbos Dávid, színész: „Jó közönséggel találkoztunk, de volt egy-két falu, ahol az emberek kukák voltak, de ez egyáltalán nem negatív, meg egyáltalán nem rossz. Ez csak annyi, hogy amikor megszoktuk, hogy na, itt majd lesz egy nagy nevetés, akkor éppen nem volt, mert hát nekik mondjuk úgy, hogy relatív új dolog a színház. Nem új keletű, hanem nem szoktak hozzá, hogy lássanak, de egyébként az eddigi közönség kiváló, nem lehet rájuk panasz.”

A hajdújárási közönség nagy örömmel fogadta a Tanyaszínház tagjait. A kiszámíthatatlan időjárás sem tántoríthatta el a nézőket, sőt a lehűlés felfrissülést hozott nézőknek és színészeknek egyaránt. A Tanyaszínház következő, keddi állomása, Kelebia lesz.

A Tanyaszínház ellátogat még Bezdánba, Bácskertesre, Bajsára, Zentagunarasra, Csantavérre, Oromra és Kevire.

Tanyaszínház
Hajdújárás

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.
21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.