Ugrás a tartalomra

Négy év szünet után ismét megrendezték a Pancsova Film Fesztivált

2024.01.20
09:52
2024.01.20
15:35
Forrás
Pannon RTV
A PAFF – Pancsova Film Fesztivál 2014-ben indult és 2019-ig tartott, amikor különböző gondok miatt beszüntették. Az idei rendezvényre nagyon sok nevezés érkezett.

A játékfilmek Ognjen Glavonić és Stefan Ivančić filmkészítők válogatása alapján kerültek programra. A rövidfilmeket Savina Smederevac ifjú producer ajánlotta bemutatásra.

Marija Todorović, szervező, Pancsova Film Fesztivál, Pancsova: „Hat nagyjátékfilm vár ránk, ma este a megnyitón lehetőségünk lesz megtekinteni Radu Jude román rendező filmjét, amelynek címe: Ne várj túl sokat a világvégétől. Ezen kívül szombaton és vasárnap további öt nagyjátékfilm és két rövidfilmblokkot mutatunk be, amellyel az a célunk, hogy a fiatal szerzőket is bemutassuk.”

A helyi művelődési központ telt háza arról tanúskodik, hogy nagy az érdeklődés a játékfilm iránt, különösen a fiatalok körében.

Mladen Vuković, színész, Pancsova: „Szerintem a pancsovaiakat nagyon érdekli a film, tekintettel arra, hogy fesztivált indítottak el.”

A fesztivál kísérőrendezvényeként műhelymunkákat szerveznek gyerekeknek és fiataloknak a filmkészítés témájában, valamint egy körút során bemutatják Pancsovát, mint filmes várost.

Natalija Stojanović, fényképész, szervező, Pancsova Film Fesztivál, Pancsova: „A filmes séta tulajdonképpen a város és a fontos filmes helyszínek körbejárása, ahol kultikus hazai és külföldi filmeket forgattak. A sétát egyik barátunk vezeti majd, aki nagyon tájékozott a filmekről, de a város kultúrájáról is, ezért arra számítunk, hogy nagyon érdekes lesz, főleg azoknak, akik nem pancsovaiak, így hallhatnak valami újat a mi városunkról.”

A filmek bemutatása után minden este zenei programokkal várják az érdeklődőket több helyszínen a városban. A rendezvény a Szerb Művelődési Minisztérium, a pancsovai Művelődési Központ és helyi támogatók segítségével valósult meg.

Pancsova
film
Pancsova Film Fesztivál

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.