Ugrás a tartalomra

Négy új bemutatót készít a Kosztolányi Színház

2012.09.06
13:01


Új fázisába érkezett a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház
Új fázisába érkezett a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Amellett, hogy a társulat továbbra is foglalkozik a minket körülvevő világgal, problémákkal, más stílusú produkciókat is készítenek az új évadban. 4 bemutatót terveznek. A kapacitását tekintve 2 új előadást bírna el a társulat évadonként, ennek ellenére az intézmény munkatársai évről évre tartják magukat ehhez a bemutatószámhoz. A szeptember a külföldi vendégszereplések és fesztiválok jegyében zajlik majd.



A hónap végén mutatják be Szegeden a Passport 3 című előadást, amely az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként valósult meg. A három részes előadássorozatban szabadkai és szegedi színészek játszanak. Ezt az előadást a városban novemberben, a Desiré fesztivál ideje alatt lehet megnézni. „A harmadik Passport előadás után Keszég László kezd dolgozni, a Vinaji külön a társulatra írt egy darabot, a Vojager című előadást, majd dolgozni fog Táborosi Margaréta, Mezei Kinga és Tolnai Szabolcs, valamint jómagam” - nyilatkozta Urbán András színházigazagató. A 2012/2013-as évad változatosnak ígérkezik. Lesz drámai alapú előadás, ugyanakkor táncos-zenés produkció is. Urbán András kiemeli: „egy fázis után a színház jobban fog színházzal foglalkozni. Arra gondolok, hogy a Passport ciklus után, amely ugye erőteljesen koncentrál a minket körülvevő világra, ami érint minket. Ez nem azt jelenti, hogy ettől elszakad a színház. Foglalkozunk tovább ezzel a dologgal.” A szabadkai közönség ebben a hónapban a Turbo Paradisot nézheti meg. Októbertől már folyamatosan játszik a társulat. A Kosztolányi Dezső Színház ebben az évadban is tájol. Szeptemberben például a Béres Márta: One Girl Show-al utaznak. A Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően olyan magyarlakta településekre juttatják el előadásaikat, ahol nincs színház.

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.