Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Néma dialógusban a világgal

2017-11-15
07:21
2017-11-15
17:01
Forrás
Pannon RTV
A képzőművészeti alkotások beszélnek a nézővel, de ez szavak nélkül történik. Ezért is kapta a Néma dialógusban a világgal címet a szabadkai Kortárs Galériában megrendezett kiállítás.

A vajdasági magyar képzőművészet napja alkalmából megtekinthető alkotások a Híd Kör Art fiatal képzőművészeinek képei közül kerültek ki.

A Híd Kör Art rendszeresen rendez fiatal alkotóinak alkotásaiból kiállítást. Kedd este a Raichle-palotában huszonöt alkotó munkáit mutatták be az érdeklődőknek. Szabó Kornélia jelenleg az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatója. Elmondása szerint Híd Kör Art megkeresése számára megtiszteltetés volt. Hozzátette, a kiállításon szereplő alkotásai egy hosszú, kísérletező sorozatának a részei.
„Falemezekkel dolgozok leginkább. Különböző színeket használok, formákat festek rá, kicsit ilyen absztrakt módon, és akkor ezt így kapargatom, visszaadok hozzá, igazából, amit szerettem volna üzenni, hogy ugye maga a címe az, hogy dinamika, úgyhogy szerettem volna egy ilyen dinamikus festményt csinálni, készíteni.”

Pesti Emma, szabadkai képzőművész a kiállításmegnyitó előtt elmondta, a tárlaton szereplő két alkotása az elmúlt években használt stílus-motívum rendszerbe teljesen beleillik. Hozzátette, a Néma dialógus a világgal címet nagyon sokféleképpen lehet értelmezni, ezért az kiállított alkotások is ezerszínűek lehetnek.
„Eleve adott, hogy a képzőművészeti alkotások beszélnek, beszélgetnek a szemlélővel, a nézővel. Holott ez némán történik, mégis kialakulhat egyfajta párbeszéd.”

November 14-e Ács József vajdasági képzőművész születésnapja. Ez a vajdasági magyar képzőművészet napja is. A kiállításmegnyitón Nela Tonković, a kiállításnak otthont adó Kortárs Galéria igazgatója, valamint a kiállítás szervezői, Lovas Ildikó és Brenner János méltatta a kiállítást és a kiállítókat.

 

képkiállítás
Kortárs Galéria
Pesti Emma
Szabó Kornélia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.