Ugrás a tartalomra

Nemezelő délután a Dobó Tihamér Képtárban

2022.10.27
19:33
2022.10.27
21:19
Forrás
Pannon RTV
Felnőttek számára tartottak nemezelő délutánt a Dobó Tihamér Képtárban. Az érdeklődők Magyarkanizsán megismerkedhettek a nemezelés alapjaival, elsajátíthatták a technikákat és megtanulhatták a felhasználási lehetőségeiket.

A szervező a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény biztosított minden alapanyagot a résztvevőknek, a foglalkozást pedig Muhi Zsuzsanna, a képtár koordinátora tartotta.

„A nemez egy ősrégi anyag, valamikor is használták, akár a házuk betakarására, a jurtákat kívülről ezzel takarták be és óvták magukat az idő viszonytagságaitól. Ma már csak dísztárgyakat és használati tárgyakat készítünk belőle, táskákat, ékszereket vagy falra takarókat. Most, itt a felnőtteket foglalkoztatjuk, és megpróbálunk egy új technikával dolgozni, egy vákuumos technikát találtunk ki nekik, két nejlon közé szorítjuk a nemezanyagot, és így készítünk kis nemeztakarót.”

nemezelés
Dobó Tihamér Képtár

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.