Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Nemzeti Színház, a nemzet színháza - Vidnyánszky Attila volt a VM4K vendége

2019-03-14
19:53
2019-03-15
17:11
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Színház feladatának tekinti, hogy jelen legyen mindenütt külhoni területeken is - nyilatkozta a Pannon RTV Híradójának Vidnyánszky Attila.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója a szabadkai VM4K vendége volt csütörtök este. A Kossuth-díjas rendező hangsúlyozta, személyes sorsa, a Beregszászból való indulása is arra kötelezi, hogy járja a Kárpát-medencét. Az egész nemzet színházának tekintik az intézményt. Remek kapcsolatot ápolnak a zentai és az Újvidéki Színházzal - emelte ki Vidnyánszky Attila. Hozzátette, a Nemzeti Színház és a kultúra is egy eszköz, egy népek közötti párbeszéd folytatásának lehetősége.

Vidnyánszky Attila, Kossuth-díjas rendező: „Most hála Istennek olyan időket élünk, amikor egész jó párbeszéd alakult ki Szerbia és Magyarország között, példaértékű a kapcsolat a Szerb Nemzeti Színházzal, turnék, mindenféle egyéb programok, például diákcserék - ez a hivatalos része a dolognak. A személyes része, hogy diákként itt volt az első egész estés előadásom Zentán Mandragóra Machiavellit rendeztem, majd az Újvidéki Színházban három bemutatóm is volt. Tele vagyok emlékkel, nosztalgiából a múlt kapcsán is.”

Szabadka
Vidnyánszky Attila
VM4K

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.