Ugrás a tartalomra

A Nemzeti Színház, a nemzet színháza - Vidnyánszky Attila volt a VM4K vendége

2019.03.14
19:53
2019.03.15
17:11
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Színház feladatának tekinti, hogy jelen legyen mindenütt külhoni területeken is - nyilatkozta a Pannon RTV Híradójának Vidnyánszky Attila.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója a szabadkai VM4K vendége volt csütörtök este. A Kossuth-díjas rendező hangsúlyozta, személyes sorsa, a Beregszászból való indulása is arra kötelezi, hogy járja a Kárpát-medencét. Az egész nemzet színházának tekintik az intézményt. Remek kapcsolatot ápolnak a zentai és az Újvidéki Színházzal - emelte ki Vidnyánszky Attila. Hozzátette, a Nemzeti Színház és a kultúra is egy eszköz, egy népek közötti párbeszéd folytatásának lehetősége.

Vidnyánszky Attila, Kossuth-díjas rendező: „Most hála Istennek olyan időket élünk, amikor egész jó párbeszéd alakult ki Szerbia és Magyarország között, példaértékű a kapcsolat a Szerb Nemzeti Színházzal, turnék, mindenféle egyéb programok, például diákcserék - ez a hivatalos része a dolognak. A személyes része, hogy diákként itt volt az első egész estés előadásom Zentán Mandragóra Machiavellit rendeztem, majd az Újvidéki Színházban három bemutatóm is volt. Tele vagyok emlékkel, nosztalgiából a múlt kapcsán is.”

Szabadka
Vidnyánszky Attila
VM4K

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.