Ugrás a tartalomra

A Népkör büszkesége a Fabula Rasa

2018.12.10
12:10
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi gálaműsorát tartotta vasárnap este a Népkör Magyar Művelődési Központ Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund Szabadkán. Az eseményen a színjátszókör egykori és mai tagjai is a színpadra léptek.

A Népkör MMK büszkesége az immáron 10 éves Fabula Rasa színjátszócsoport, melynek története a Dzsungel Könyvével indult és a vasárnap esti gálaműsorral teljesedett ki.

Az elmúlt évtized legemlékezetesebb alkotásait vonultatták fel a színpadon. Erre az estére visszatértek azok is, akik időközben elkerültek a Fabula Rasa társulatától. Siflis Anna jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója Budapesten: „Most, amikor visszatértem kb. 5 év után, minden ugyanolyan volt és változatlan. Tele volt a szívem, mintha tényleg nem történt volna semmi és ugyanonnan folytattuk volna. Egy nagyon jó gyerekkori élmény.”

Richard Ambrus már a kezdetektől fogva a társulat tagja volt és még mindig boldogan szerepel együtt a többiekkel a színpadon: „Végülis én végig élveztem ezt a történetet. Valójába ez a közösség, a család, az összetartás, az emberek. Nagyon jó kapcsolatokat alakítottunk.”

Büszkén tekint vissza az elmúlt évtizedre a Fabula Rasa egyik csoportvezetője, Greguss Zalán is: „Körülbelül majd 197 gyerek ment át a karjaink közt ebben a 10 évben. Volt aki pár hónapot volt, volt aki fél évig, egy-két évig, de volt egy mag, akik amíg bírtak, tudtak, azok itt voltak.”

A gálaműsoron Bodrogi Béla, a Népkör MMK főtitkára átadta a csoport tősgyökeres tagjainak és vezetőiknek az elismeréseket a több éves munkáért. Az esemény végén tortával is meglepték a társulat tagjait.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Fabula Rasa Színjátszó Grund
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.